ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 19 Αυγούστου 2018.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θανατηφόρο τροχαίο στις Σέρρες: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ στις Οινούσες: Νεκρός ο 68χρονος αγνοούμενος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τρείς συλλήψεις στο Κιλκίς: Διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
- Χρηματιστήριο: Γιατί βούλιαξαν Alpha και Metlen – Ισχυρές πιέσεις σε Πειραιώς και ΕΤΕ
- Lidl Ελλάς για επιβολή προστίμου από ΔΙΜΕΑ: «Θα ασκήσουμε και πάλι όλες τις νόμιμες ενέργειες»
- Μαρινάκης για στάση ΠΑΣΟΚ στην συνταγματική αναθεώρηση: Όποιος πει «όχι» είναι υπεύθυνος που χάνεται αυτή η ευκαιρία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.