ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ασφυξία ήταν η αιτία των περισσότερων θανάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον κατάλογο των στοιχείων των 92 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, τον οποίο έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία στους εισαγγελικούς λειτουργούς.
Η λίστα των ιατροδικαστών περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πού βρέθηκε το κάθε θύμα, αν ήταν απανθρακωμένο ή μη ή αν απεβίωσε σε νοσοκομείο. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς. Σημαντικός είναι ο αριθμός των θυμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ πολύ λιγότεροι- κάτω από 10- έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στα νοσοκομεία.
Από τους 92 νεκρούς, 2 δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών βρίσκεται στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η εισαγγελική έρευνα- την οποία διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με την εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη- θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο στα 200 δολάρια το βαρέλι; Κι όμως, η τρελή ιδέα δεν είναι μακριά – Ανάλυση
- WP: Συναγερμός στην Ουάσινγκτον για άγνωστα drones πάνω από στρατιωτική βάση που μένουν Ρούμπιο και Χέγκσεθ
- Φυσικό αέριο: Εκτοξεύτηκαν πάνω από 35% οι τιμές την Ευρώπη μετά τα πλήγματα σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές και τις απειλές Τραμπ
- Γερμανία: Το «Πακέτο Καυσίμων» του Μερτς – Τα 4 μέτρα-ανάχωμα στις αυξήσεις των τιμών καυσίμων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.