ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παρέμβαση Πιερρακάκη: Ζητά από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
«Το έγκλημα δεκαετιών ολόκληρων -διότι περί εγκλήματος πρόκειται- δεν θα συνεχιστεί» διαμηνύει, μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης τονίζοντας «… ήρθε η ώρα να τροποποιήσουμε τους οικισμούς μας, για να είναι ασφαλείς. Για να έχουν επαρκείς οδούς διαφυγής, καθαρισμένα ρέματα, πολεοδομικό σχεδιασμό. Για να πέσουν οι μάντρες που εμπόδισαν και εμποδίζουν παράνομα την πρόσβαση στην παραλία. Το χρωστάμε στους συμπολίτες μας που χάθηκαν».
«Γίνεται μια πρωτοφανής επιχείρηση από όλους για να υλοποιηθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τους πληγέντες συμπολίτες μας και για να φέρουμε τις περιοχές αυτές, σε καλύτερη κατάσταση υποδομών, από αυτήν που υπήρχε πριν την καταστροφή», σημειώνει επίσης ο υπουργός Υποδομών στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.
Κάνει επίσης λόγο για παθογένειες χρόνων στο πολεοδομικό χάος και στην αυθαίρετη δόμηση, για στρεβλή πολιτική γης που έχει ακολουθηθεί. Μιλά επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επόμενη μέρα στο Μάτι, τους ελέγχους αυτοψίας που ολοκληρώθηκαν από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών, τους πολεοδομικούς ελέγχους που έχουν ξεκινήσει, την ανάληψη από την κυβέρνηση της πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία.
Αναφορικά με το «τις πταίει», ο κ. Σπίρτζης λέει χαρακτηριστικά, «αν οι φωνές ανήκουν σε συμπολίτες μας που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σκύβω ταπεινά το κεφάλι αναμένοντας τα πορίσματα των υπεύθυνων δικαστικών αρχών», τους οποίους όμως συμπολίτες μας διαχωρίζει πλήρως από τη στάση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήγε σαν τον κλέφτη στο Μάτι στις 6 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας – Το tweet από την επίσκεψη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη σοκ: Η Πυροσβεστική γνώριζε από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στο Μάτι (video)
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Περιμέναμε μεγάλο αριθμό νεκρών από τις 22:30 της Δευτέρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σύλλογος Ξενοδόχων Λαγανά – Πρόεδρος η Τετράδη Χριστίνα
- UFO: Τα αρχεία εντείνουν τη συζήτηση σχετικά με τα μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα
- Βρετανία: Παρουσιάστηκε από τη Νίκη Κεραμέως η ελληνική αγορά εργασίας στο London School of Economics
- Καραϊβική: Νοροϊός σε κρουαζιερόπλοιο με πάνω από 100 ασθενείς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.