Οι κινεζικές αστυνομικές αρχές εξάρθρωσαν μεγάλη σπείρα λαθρεμπορίας. Και για την ακρίβεια εξαρθρώθηκε η μεγαλύτερη σπείρα λαθρεμπορίας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού κατασχέθηκαν 68.000 δέρματα πύθωνα.
Στο Χαϊκού, μια πόλη στη νότια επαρχία της Κίνας Χαϊνάν, κατασχέθηκαν τα δέρματα, τα οποία και εκτιμώνται στα περίπου $ 48 εκατομμύρια. Το εμπόριο φιδιών πύθωνας, να σημειωθεί, πως ρυθμίζεται από διεθνή συνθήκη προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους στην άγρια φύση.
Ακόμα κι έτσι, βέβαια, οι 500.000 δέρματα εξάγονται από τη Νοτιοανατολική Ασία κάθε χρόνο προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση από το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου.
Τα δέρματα πύθωνα έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για τη δημιουργία παπουτσιών upscale και τσαντών.
Οι λαθρέμποροι βέβαια, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως τα δέρματα επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – Κλείνει στις 9:30 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο»
- Χέγκσεθ: Στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων μετά την εκλογική συντριβή – Στο τραπέζι η παραπομπή του, λέει το CNN
- Ε9: Διορθώσεις χωρίς αναδρομικό ΕΝΦΙΑ και πρόστιμα – Ποιους αφορά η ρύθμιση και πότε λήγει η προθεσμία
- Το μυστικό του Μιχαήλ Άγγελου στη ζωγραφική – Η αποκάλυψη στη «Δευτέρα παρουσία»

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.