ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με ημερομηνία λήξεως – έως τις 31 Δεκεμβρίου – πρόκειται να ισχύσει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά της Λέρου, Λέσβου, Κω, Σάμου και Χίου, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα υποδοχής μεταναστών στη χώρα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο οδηγό της ΑΑΔΕ, οι μειωμένοι συντελεστές κατά 30% δεν εφαρμόζονται στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και στα μεταφορικά μέσα.
Οι μειωμένοι συντελεστές εφαρμόζονται για τα αγαθά που:
α) βρίσκονται στα νησιά αυτά και παραδίδονται από υποκείμενο στον φόρο που είναι εγκατεστημένος στα νησιά αυτά, ή
β) πωλούνται με προορισμό τα νησιά αυτά από υποκείμενο στον φόρο, εγκατεστημένο σε οποιοδήποτε μέρος του εσωτερικού της χώρας, προς αγοραστή υποκείμενο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο, εγκαταστημένο στα νησιά αυτά, ή
γ) αποστέλλονται ή μεταφέρονται προς υποκείμενο στον φόρο ή προς μη υποκείμενο στον φόρο νομικό πρόσωπο που είναι εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, στο πλαίσιο της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, ή
δ) εισάγονται στα νησιά αυτά.
Όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ισχύουν, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής δύο προϋποθέσεις:
1) Οι υπηρεσίες παρέχονται από υποκείμενους στον φόρο που έχουν την εγκατάστασή τους στις εν λόγω νησιωτικές περιοχές. Στην έννοια της εγκατάστασης περιλαμβάνεται η ύπαρξη της έδρας ή του κεντρικού ή υποκαταστήματος που λειτουργεί μόνιμα και όχι ευκαιριακά, από τα οποία πραγματοποιείται η παροχή των υπηρεσιών.
2) Η εκτέλεση των υπηρεσιών ολοκληρώνεται υλικά εντός των νησιωτικών αυτών περιοχών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβες» από την Die Welt: Ο Τσίπρας παζάρεψε τη μείωση του ΦΠΑ με την επιστροφή μεταναστών – Η Μέρκελ δεν συμφώνησε στο «πάγωμα»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμένος στη μετάφραση πάλι ο Τσίπρας: Άλλα του είπε η Μέρκελ, αλλά κατάλαβε για τον ΦΠΑ στα νησιά
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσφυγικό: Χρήματα οι άλλοι – Πρόσφυγες και μειωμένο ΦΠΑ για 6 μήνες εμείς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.