ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέο κρούσμα απόπειρας αυτοκτονίας από πρόσφυγες έρχεται να χτυπήσει για μία ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου που φαίνεται να απευθύνεται εις ώτα μη ακουόντων.
Μόλις ένα μήνα μετά το δραματικό μεσημέρι στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου δύο Σύροι πρόσφυγες επιχείρησαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους με αυτοσχέδιες θηλιές από μπλούζες και κασκόλ τις οποίες κρέμασαν σε κλαδί δέντρου, με στόχο να απαγχονιστούν, νέα όμοια θανατική προσπάθεια έρχεται από την Ειδομένη.

Ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά, οι συνθήκες ζωής των προσφύγων αβάσταχτες και το μέλλον αβέβαιο, δύο άντρες επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν.
Οι εν λόγω πρόσφυγες περιέλουσαν τα ρούχα τους με βενζίνη και επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις άθλιες συνθήκες και την εξαθλίωση που βιώνουν.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε δημοσιογράφους πως οι δύο άνδρες θα καίγονταν ζωντανοί εάν δεν παρενέβαιναν αμέσως άλλοι πρόσφυγες σβήνοντας τη φωτιά.
Ωστόσο, η ενέργειά τους πυροδότησε ένταση στους συγκεντρωμένους που άρχισαν να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Softweb: Στρατηγική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
- Άνοδος σε ομόλογα-μετοχές με φόντο τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Κάτω από τα $5.000 ο χρυσός
- Lavipharm: Εμπιστεύεται την DIS για τον ψηφιακό μετασχηματισμό με Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management της Microsoft
- Γιώργος Προκοπίου: Τάνκερ της Dynacom προσέκρουσε σε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.