ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Στοπ» στους εργοδότες που απασχολούν αδήλωτους και «υποδηλωμένους» εργαζόμενους αλλά προχωρούν σε προσλήψεις μόλις εμφανίζεται το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΣΕΠΕ επιχειρεί να βάλει η απόφαση του υπουργείου εργασίας για την υποχρεωτική εκ των προτέρων δήλωση της υπερωριακής απασχόλησης ή της υπερεργασίας.
Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31/8/2018 θα ισχύσει μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα είναι δυνατή η δήλωση υπερωριών και με τον παλιό τρόπο, δηλαδή μέσω του Ειδικού Βιβλίου Υπερωριών. Η μεταβατική περίοδος κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου και από τότε η υποβολή θα γίνεται μόνο με το νέο ηλεκτρονικό τρόπο. Μάλιστα από την 1η Οκτωβρίου θα είναι δυνατή και η υποβολή του εντύπου Ε4 της τροποποίησης ωραρίου (πίνακας προσωπικού), μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου.
Προϋπόθεση είναι ο εργοδότης να έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου στο σύστημα “Εργάνη”.
Με την ίδια απόφαση περιγράφεται και η διαδικασία για την ηλεκτρονική αναγγελία της παραίτησης εργαζόμενου, μόνο εφόσον ο ίδιος έχει συνυπογράψει ή ενημερωθεί με εξώδικο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Βαρύ sell off για τις τεχνολογικές μετοχές – Στο -2% ο Nasdaq λίγο πριν το κλείσιμο
- ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ με τον πρόεδρο της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο
- Σαμαράς: Συνεχίζει την κριτική στον Μητσοτάκη, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του για νέο κόμμα
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.