Menu
1.64%
Τζίρος: 263.53 εκατ.

Wall Street: Ανοδικά το άνοιγμα του Αυγούστου με ώθηση από τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν

            
The Wiseman
the wise man

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η Thomas Ng – Chi Wa & Co. Απλά, τραγέλαφος!!!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 20.06.2018
Change4ELLAKTOR: Ολο το πλάνο Καλλιτσάντση για τους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ΕΠΟΜΕΝΟ • 22.06.2018
Οι συναντήσεις του Grego του QCM με Ελληνες και ο Τσέχοι ολιγάρχες που θέλουν τη ΔΕΗ

Η μεγάλη επιτυχία του Project Nemo για τις τράπεζες

Όταν αποφασίστηκε η πώληση των Νηρέα και Σελόντα, σχεδόν κανείς δεν πίστευε πως η πώληση των δύο εταιρειών θα γινόταν χωρίς μεγάλο haircut. Τελικά όχι μόνον αυτό δεν συνέβη, αλλά οι δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας πουλήθηκαν σε δύο διεθνείς επενδυτές, την Amerra και το Mubadala του Άμπου Ντάμπι, οι οποίοι με το… καλημέρα θα βάλουν 50 εκατ. ευρώ νέα κεφάλαια και επωμίζονται 350 εκατ. ευρώ δάνεια.

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες και μεγαλύτερες εταιρικές αναδιαρθρώσεις στη χώρα και κυριολεκτικά ένα μεγάλο restart για έναν κλάδο εξαιρετικά σημαντικό λόγω των εξαγωγών του για την οικονομία.

Η επιτυχία πιστώνεται σε μια στενή ομάδα τραπεζικών στελεχών που χειρίστηκαν κρίσιμες διαπραγματεύσεις, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τις τράπεζες που επένδυσαν κεφάλαια και ανθρώπινους πόρους σε αυτή την προσπάθεια. Credit όμως δίδεται και στις διοικήσεις των δύο εταιρειών που υλοποίησαν το πλάνο και διασφάλισαν τις συνθήκες για την έλευση των νέων επενδυτών.

Για τον Νηρέα, η συμφωνία προβλέπει ότι ο δανεισμός της εταιρείας που σήμερα ανέρχεται σε 176 εκατ.ευρώ, θα μειωθεί κατά 20 εκατομμύρια με ισόποση αποπληρωμή. Αντίστοιχα, για τη Σελόντα, η συμφωνία προβλέπει ότι ο δανεισμός της εταιρείας που σήμερα ανέρχεται σε 171 εκατ.ευρώ, θα μειωθεί κατά 20 εκατομμύρια με ισόποση αποπληρωμή.

Τι συζητά η Τhomas Cook με Alpha – Εθνική  

Τον περασμένο Μάρτιο, ο τουριστικό κολοσσός Thomas Cook και η επενδυτική εταιρεία LMEY Investments, με έδρα την Ελβετία, προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία (50%- 50%) με στόχο τη δημιουργία ενός fund που θα επενδύσει περίπου 120 εκατ. ευρώ για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ιδιόκτητων ξενοδοχειακών σε δημοφιλείς προορισμούς.

Το fund Thomas Cook Hotel Investments εστιάζει σε δύο αγορές, Ελλάδα και Ισπανία, όπου κα αναζητά ξενοδοχειακές μονάδες για να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του. Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι του fund έχουν συζητήσει ήδη με Alpha και Εθνική για το ενδεχόμενο να α παραχωρήσουν ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν περιέλθει ή πρόκειται να περιέλθουν στην κατοχή τους στο πλαίσιο της εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου των NPE’s που κατέχουν. Σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανάλογες συζητήσεις και με τις Πειραιώς και Eurobank.

Η Thomas Cook διαθέτει σήμερα 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και θέλει να αυξήσει τον αριθμό τους μέχρι το 2019, ακόμη και να τον διπλασιάσει. Σημειωτέον πως ο πολυεθνικός όμιλος είχε ενδιαφερθεί για το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Lakitira» στην Κω που τελικά πουλήθηκε από την Eurobank στον ξενοδοχειακό όμιλο Altantica Hotel του Κύπριου επιχειρηματία Ν. Νικολαΐδη έναντι 62,9 εκατ. ευρώ

Πουλάει τα Grace o όμιλος Λογοθέτη. Βρέθηκε αγοραστής;

Ειλημμένη είναι η απόφαση της οικογένειας Λογοθέτη (Libra Group) να μειώσει την παρουσία της στην Ελλάδα. Μετά την πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 60MW αλλά και αιολικών πάρκων ισχύος 10MW της Euroenergy, του ενεργειακού βραχίονα του ομίλου Libra, στον Κινέζικο όμιλο Sumec Clean Energy International, σειρά έχουν πάρει τα ξενοδοχεία της αλυσίδας Grace. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν συζητήσεις με τον όμιλο Mirum, συμφερόντων του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ, η οποία υλοποιεί το project Elounda Hills στην Κρήτη.

Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι

Στην Νέα Υόρκη για το 7ο Greek Investment Forum της ΕΧΑΕ βρίσκεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης.

Ο Καλαβρυτινός (από τη Γουμένισσα Καλαβρύτων) καθηγητής δεν επηρεάστηκε από το jet lag και έκανε δηλώσεις, λέγοντας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως Εποπτική Αρχή, διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, τόσο για την προστασία των επενδυτών, όσο και για την αποτελεσματικότητα της αγοράς.

Η φράση-κλειδί είναι, βέβαια, “αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της”. 

Πρακτικά, δηλαδή, κανένα αφού ή επιτροπή έχει μείνει σε άλλες εποχές, χωρίς να ευθύνεται για αυτό το 76χρονος και ιδιαίτερα συμπαθής καθηγητής. Δεν είναι ντροπή να παραδεχθούν οι υπεύθυνοι πως σε σχέση με το πως λειτουργούν προηγμένες εποπτικές Αρχές στην Ευρώπη, εμείς ζούμε στην εποχή του πρωτοκόλλου και της σφραγίδας. 

Η υπόθεση της Folli Follie αποκάλυψε μειωμένα αντανακλαστικά και αδυναμία στοιχειώδους και υπεύθυνης ενημέρωσης της αγοράς. Οι εκ των υστέρων λεονταρισμοί και η χρήση συγκεκριμένων καναλιών προβολής δεν αλλάζουν την ουσία: με τις ενέργειές της περισσότερο δυσχέρανε, παρά βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος της FFG.

ΕΥ: Επιστροφή από το Μόντε Κάρλο με ειδήσεις

Οι επικεφαλής της ΕΥ επέστρεψαν από το Μόντε Κάρλο όπου πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Επιχειρηματία της Χρονιάς και, σε εκδήλωση για τα αποτελέσματα μελέτης, αποκάλυψαν στους δημοσιογράφους πως τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου, η EY θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα που διεξάγει στην Folli Follie, η οποία αφορά σε στοχευμένες διαδικασίες που αφορούν και στα ταμειακά διαθέσιμα.

Το μείζον θέμα που αποκαλύφθηκε είναι η δραστηριότητα στην Ασία και Κίνα. Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση. “Όταν πήγαμε να ζητήσουμε στοιχεία από την Ασία, μας είπαν δεν έχετε σύμβαση”, είπε ο επικεφαλής της ΕΥ, Πάνος Παπάζογλου.

Η στήλη έχει αναφέρει και επαναλαμβάνει πως γύρω από τις ασιατικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα στην Κίνα έχει ορθωθεί Σινικό Τείχος, καθότι οι εκεί θυγατρικές δεν υποχρεούνται στη τήρηση ΔΛΠ. 

Μέσω της FF Group Sourcing Ltd (πρώην Folli Follie Hong Kong Limited) ενσωματώνονται οι δραστηριότητες πάνω από 15 άλλων εταιρειών από την ευρύτερη περιοχή APAC (Asia, Pacific, China) της FFG. 

Τον ισολογισμό υπογράφει το λογιστικό γραφείο Thomas Ng – Chi Wa & Co, αγνώστων λοιπών στοιχείων, και την όλη δραστηριότητα έχει αναλάβει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Για να γνωρίζετε, πάντως, η αίσθηση που δίδεται από την ΕΥ είναι πως σύρθηκε σε αυτή την ιστορία για την οποία, αντίθετα με ό,τι νομίζουν τα media, δεν αποτελεί και προτεραιότητα για τους επικεφαλής της…

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέες εντολές του ΚΜ, οι super happy των τραπεζών, ο Σκλαβενίτης και ο (δεν λέω καλό λόγο) Βακάκης, τι ξέρει η Morgan Stanley για την Alpha Bank, το μεγάλο project της προέδρου (της καρδιάς μας), τα κέρδη του Τσαντάνη, και ποιος εφοπλιστής αγόρασε το πιο hot κτήριο στο Κολωνάκι
Οι πέντε που κάνουν κουμάντο στο ταμπλό, ο Μεγάλου και το δόγμα «χαμηλά η μπάλα», τα μυστήρια της Alpha, γιατί η ΜΟΗ (του Jigger) έσπασε όλα τα ρεκόρ, η άμυνα του Νεμπή
Τι συμβαίνει με τη Metlen και τα big news που έρχονται, η αλήθεια για την Aktor, η επιστροφή της ΕΥΔΑΠ, τα κέρδη του Πασχάλη Δ. (γαμπρός του Βακάκη), ο Κορεάτης Χάρης Βαφειάς και το κρυφό ταλέντο της Λίλιαν Βιλδιρίδη
Ο θρίαμβος των 6, το ράλι του Λαβίδα, η έκπληξη των Attica, τα νέα περίεργα στα Μάρμαρα Παυλίδη, ο νέος στόλος του Σαραντίτη, τα γλέντια της (πιστολέρο) Φουσέκη στην Μύκονο, το λουκέτο στο Barbarossa και τι έγινε με τον Ρέμο στο Nammos
Τα 950 εκατ. της Aktor, όλη η αλήθεια για τις σχέσεις Εξάρχου-Μπάκου, ο Βερνίκος πουλάει, τι συμβαίνει στην Prodea, ο εξαφανισμένος Πανίκος Νικολάου, ο πόλεμος των ισχυρών για το «Ελ. Βενιζέλος», τα ρεκόρ από Παληού και πότε θα γίνουν τελικά εκλογές
Πόσα λεφτά έβαλαν τα «γερά» πορτοφόλια στην Aktor, η ΕΛΧΑ και οι γκρίνιες σε Goldman Sachs και UBS, γιατί πήγε Κύπρο ο Μυτιληναίος, ποιοι πήραν τις δουλειές της άμυνας, ο Προκοπίου αποκλειστικά στο mononews και ο Νίκος Πατέρας με το My Story στις Οινούσσες
Τα περίεργα σε ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ, τα 4 ισχυρά funds και οι νέοι 7 Έλληνες μέτοχοι της ΑKTOR, το μυστικό της Morgan Stanley για την Alpha, τα 39 ευρώ της Theon του Χατζημηνά, οι «11» της Ασπίδας του Αχιλλέα, ποιοι είναι οι big 14 του Δένδια και ο Red Πάνος πάει με τον Σαμαρά
Το Morgan Stanley party των 4 τραπεζιτών, η συμμαχία Βαρδινογιάννη-Λάτση-Ταμβακάκη και ο Κλαούζεβιτς, η Σμπώκου, η Δρέττα και οι ψίθυροι, τι θα γίνει αύριο στο ΚΥΣΕΑ, η νέα τάπα στον Ανδρουλάκη και τα ονόματα – έκπληξη του Σαμαρά
H ανάρπαστη Aktor, οι υπέροχες «3» και οι τράπεζες, η έκπληξη από το fund Millennium, η βράβευση Μεγάλου, οι σκοτεινοί ελιγμοί του Χριστόφορου Παυλίδη, το χτύπημα στον «πειρατή» Προκοπίου, ο σωτήρας της Pharmathen και τα χρυσά deals Μαρτίνου και Παληού
Ξεκινάει η ΑΜΚ της Aktor, τι συμβαίνει με την Metlen, τα περίεργα της Cener, οι νέες business Παπαναγιώτου – Μπάκου, η βράβευση του Sir Stelios, ο χρόνος των εκλογών και ο ανασχηματισμός και τι έκαναν στην Κύθνο οι Young Patrons