• Πολιτική

    Την Παρασκευή υπογράφουν Τσίπρας-Ζάεφ για το όνομα, λέει η αντιπολίτευση των Σκοπίων


    «Την Πέμπτη ή την Παρασκευή οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα υπογράψουν τη συμφωνία για την ονομασία», υποστηρίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και βουλευτής του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

    Επικαλούμενος «διπλωματικές πηγές» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας αναφέρει πως το «ραντεβού» Τσίπρα – Ζάεφ θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό τμήμα της λίμνης Μικρής Πρέσπας.

    Κατά τον κ. Μιλοσόσκι, κύριος συντονιστής της συνάντησης είναι ο σύμβουλος του κ. Ζάεφ, Μπόγιαν Μαρίτσιτς.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Mia της γειτονικής χώρας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν σχολίασε την Τετάρτη τις πληροφορίες περί επικοινωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

    «Από διπλωματικές πηγές : Την Πέμπτη ή την Παρασκευή (αυτής της εβδομάδας), θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα-Ζάουφ στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας για την υπογραφή της Συμφωνίας για την αλλαγή της ονομασίας Δημοκρατία της “Μακεδονίας”. Ο κύριος συντονιστής αυτής της συνάντησης υπογραφής της συμφωνίας, είναι ο Μπόγιαν Μαρίτσιτς, σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κ. Μιλόσοσκι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπαμπινιώτης: Bουλγαρικό ιδίωμα η γλώσσα των Σκοπιανών (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Μαξίμου στον Μητσοτάκη για το Σκοπιανό: Έκδηλος ο πανικός του μπροστά στο ενδεχόμενο επίλυσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Νέα», «Βόρεια» και «Ανω Μακεδονία» οι επικρατέστερες προτάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ