Ανοιχτή στην προμήθεια της Volvo με κινητήρες παρουσιάζεται η Daimler ενώ σύμφωνα με τo Manager Magazin είναι πιθανό να αποκτήσει και ένα μικρό μερίδιο στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.
H Volvo αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Πρόκειται για καθαρή εικασία την οποία δεν θα σχολιάσουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της Daimler.
O πρόεδρος της κινεζικής Geely που ελέγχει την Volvo, Li Shufu έχει χτίσει αθόρυβα ένα μερίδιο 9 δισ. δολαρίων στην Daimler.
Με βάση το Manager Magazin, το γεγονός ότι κ. Shufu έχει μεγάλο ποσοστό στην Daimler μπορεί να οδηγήσει σε μια συνεργασία ανάμεσα στην Geely και στη Mercedes, με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για ηλεκτρικά οχήματα.
H Geely εξαγόρασε την Volvo για 1,8 δισ. δολάρια το 2010 και απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην Lotus το 2017. H κινεζική εταιρεία έχει εξετάσει στο παρελθόν την αγορά μεριδίου στην BMW και στην Fiat.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Flexopack: Θετικό το 2017 – Κέρδη 7,383 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προτιμητέος επενδυτής του ΔΕΣΦΑ: «Η Ελλάδα σταυροδρόμι για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναι στην αποπληρωμή φόρων μέσω κάρτας – Όχι στις δόσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακραία φαινόμενα στην Ευρώπη: Καύσωνας και πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία, χαλάζι στα Βαλκάνια
- Wall Street: Κέρδη 1% για Nasdaq με άλμα των ημιαγωγών – Στις 52.000 μονάδες ο Dow Jones χάρη στη 3Μ
- Ζελένσκι: Απομακρύνει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τον υπουργό Άμυνας
- Χέγκσεθ: Διεκδικεί επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για τις νέες επιθέσεις στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.