ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπολείμματα αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού χαμηλής ισχύος, που εξερράγη στην Ευελπίδων, και για τον οποίο η ΕΛΑΣ αρχικά δήλωνε άγνοια, βρέθηκαν χθες το βράδυ μετά από έρευνες της κρατικής ασφάλειας κοντά στο φυλάκιο των δικαστηρίων.
Με προκήρυξή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια το πρωί του Σαββάτου ανέλαβε ο Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.
Ο μηχανισμός περιείχε μισό κιλό μαύρο μπαρούτι και τοποθετήθηκε, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα από τα πίσω φυλάκια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε ένδειξη συμνπαράστασης στον «αιχμάλωτο πολέμου» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.
Αργά το βράδυ, αξιωματικοί της Aντιτρομοκρατικής και στελέχη του Τμήματος Eξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισαν το φυλάκιο, όπου υπήρχαν φανερά ίχνη ζημιών.
Σημειώνεται ότι αρχικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την έκρηξη βόμβας και μετά το κείμενο ανάληψης ευθύνης στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.
Πρόκειται για μια ανησυχητική υπόθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι στελέχη ή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών, προχωρώντας σε βομβιστική επίθεση, χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται κλιμάκωση παρόμοιων βομβιστικών επιθέσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με ποινή φυλάκισης 5 ετών απειλούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διέταξε το δικαστήριο της Αδριανούπολης
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της για τον φόνο του ιερέα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρίσεις πανικού: Πώς εκδηλώνονται, ο κρυφός κίνδυνος – Εξηγεί ο αν. καθ. Ψυχιατρικής Β. Μασδράκης
- Μαρίνα Εφραίμογλου: Πώς η επένδυσή της στον Μυστρά φέρνει την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου wellness
- Η Αττική Οδός πυροδοτεί τα κέρδη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Άλμα στα μεγέθη του α’ τριμήνου 2025
- Όλη η αλήθεια για το μπάσκετ και το ΜΜ, τι συμβαίνει σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και AKTOR, o γιαπωνέζος (wanna be) πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού, τα 4 νέα πλοία του Πολέμη, και ένα quiz με την άφιξη του Τράμπ στην Ελλάδα
