Εκ νέου ενεργοποιήθηκε, στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Μαρτίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης.
Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, αναφέρει:
«Υπενθυμίζεται ότι χθες και αφού οριστικοποιήθηκαν 12.338 αιτήσεις, εξαντλήθηκαν τα 120,7 εκατ. ευρώ που μέχρι τότε διέθετε το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης. Στη συνέχεια πρωτοκολλήθηκαν περίπου 3.500 επιλαχούσες αιτήσεις ενώ περί των 8.000 χρηστών έχουν ξεκινήσει αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Με τον διπλασιασμό των πόρων του προγράμματος, που ανακοινώθηκε χθες, θα καλυφθούν οι αιτήσεις όλων αυτών των επιλαχόντων.
Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αφορά, προφανώς, τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, για τις οποίες γίνονταν δεκτές αιτήσεις υπαγωγής αυτή την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, στις 8:00 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΕ: Επενδυτικό σχέδιο άνω των 2,5 δισ. ευρώ την επομένη τριετία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλασιάζεται το ποσό για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ»- Στα 700 εκατ. ευρώ το νέο πρόγραμμα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Δημόσιο μεταβίβασε το 34,12% της ΔΕΗ στην ΕΕΣΥΠ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν: Η συνάντηση Τραμπ με Άραβες και Μουσουλμάνους ηγέτες για τη Γάζα ήταν «καρποφόρα»
- Κρεμλίνο: «Υστερίες» οι κατηγορίες για την διείσδυση ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο χωρών του ΝΑΤΟ
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένιωσα προδοσία με το διαζύγιο, έχουμε μπροστά μας δικαστική διαμάχη
- TotalEnergies: Αναλαμβάνει γαλλικό έργο – ορόσημο για αιολικό πάρκο αξίας 4,5 δισ.
