• Πολιτική

    Η WWF προειδοποιεί: Εξαφανίζονται είδη ψαριών από τις ελληνικές θάλασσες

    • NewsRoom
    βαρβάκειος αγορά


    Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι ορατές και στο φαγητό μας, καθώς η WWF προειδοποιεί ότι εξαφανίζονται όλο και περισσότερες σαρδέλες, μπακαλιάροι, γόπες, ροφοί και συναγρίδες από τις ελληνικές θάλασσες.

    Σύμφωνα με «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την διατροφή μας.

    Αυτό συνεπάγεται άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.

    Εκτός αυτού, ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου έρχεται να «ταράξει» κι άλλο τα νερά, τονίζοντας ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.

    Συγκεκριμένα, τα ψάρια αυτά είναι το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο σοβαρός λόγος που πρέπει να βγάζουμε φωτογραφία την κουζίνα μας πριν φύγουμε διακοπές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Καλλιάνος: Ο καιρός τρελάθηκε-Χιόνια στη Μακεδονία και «καύσωνας» στην Κρήτη. Δείτε πότε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στην Κρήτη: Δάσκαλος χαστούκισε μαθητή γιατί είχε απορία



    ΣΧΟΛΙΑ