Σε ένα επικερδές deal προχώρησε η θυγατρική εταιρεία του εφοπλιστή Νίκου Γουλανδρή, Hydroussa Navigation, καθώς εξασφάλισε τη χρονοναύλωση ενός εκ των 10 bulkers που υπάρχουν στο στόλο της.
Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκά ναυλομεσιτικά γραφεία, η ναυτιλιακή της οποίας ηγείται ο κ. Γουλανδρής συμφώνησε με την Glencore για τη μονοετή ναύλωση του kamsarmax bulker Myra (χωρητικότητας 82.226-dwt και κατασκευής 2010) έναντι 15.000 δολαρίων ημερησίως.
To φορτηγό πλοίο Myra βρίσκεται στο στόλο της Hydroussa από την πρώτη στιγμή που κατασκευάστηκε, καθώς η εταιρεία παρήγγειλε το πλοίο το 2008, έτος με τις υψηλότερες τιμές της αγοράς, έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία με έδρα την Αθήνα είναι «μέρος» της ελληνικής NJ Goulandris, η οποία απαρτίζεται από εννέα kamsarmaxes και ένα panamax bulker.
Όλα τα πλοία του στόλου είναι κατασκευασμένα σε ιαπωνικά ναυπηγεία και επτά από αυτά – συμπεριλαμβανομένου και του Myra- έχουν «χτιστεί» σε γιάρδες της Tsuneishi.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλ. Πολέμη: Οι επόμενες κινήσεις της Polforce Shipping
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το λιμάνι του Πειραιά
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια νέα πλωτή δεξαμενή φτάνει στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεϊκόπουλος: Δεν γίνεται η Ελλάδα να κυρώνει σήμερα συμφωνίες του 2004 για τη ναυτική ασφάλεια
- Μητσοτάκης – Χριστοδουλίδης: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία για τον πόλεμο στο Ιράν και την Κύπρο
- Nvidia: Γιατί «φρενάρει» την παραγωγή τσιπ που προορίζονται για Κίνα
- Aegean: Σήμερα πτήση από Ντουμπάι και από Ομάν στις 6/3 για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.