ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την οποία συζήτησαν σχετικά με τις συνομιλίες για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, την προκλητική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για την παρεμπόδιση της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στην κ. Μέρκελ την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα της πΓΔΜ με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες της τελευταίας περιόδου, τονίζοντας πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο από την Τουρκία αποτελεί προϋπόθεση για την προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφή και με την κ. Μέρκελ στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς έπεσε στο καναβάτσο ο Tσίπρας: Ψάχνει λύση μέσω της Novartis
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χατζηδάκης: Πιθανή η αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για την Προανακριτική της Novartis
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Γιατί ο Draghi άνοιξε πόλεμο με την κυβέρνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκιές στον Πειραιά: Η εντολή Τραμπ, η Cosco, ο πόλεμος των κοντέινερς και η Ευρωπαία Εισαγγελέας
- Το ΕΜΠ ιδρύει το πρώτο μεταπτυχιακό με δίδακτρα στο επιστημονικό πεδίο της Ναυτιλίας
- Fed: Τι περιμένουν να ακούσουν οι επενδυτές από τον Πάουελ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκδίδει ομόλογο 500 εκατ. με στόχο επενδύσεις, εξαγορές και αποπληρωμή δανεισμού
