ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
HelleniQ Energy: Με γεμάτο ταμείο βλέπει επέκταση σε νέες αγορές – Οι υδρογονάνθρακες και η Enerwave
Αύξηση παρουσίασε το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας τον Δεκέμβριο, σε αντίθεση με το αντίστοιχο μερίδιο των ανεξάρτητων προμηθευτών ενέργειας που μειώθηκε κατά 1,2%, στο 14,6% σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ.
Το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά αυξήθηκε στο 85,4%, την ώρα που ο στόχος, σύμφωνα με το πρόγραμμα στήριξης, είναι να μειωθεί στο 75,4%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, το μερίδιο της ΔΕΗ πρέπει να υποχωρήσει κάτω από το 50% ως το 2020 και στο 62,24% ως τον Δεκέμβριο του 2018.
Στην πρώτη θέση των ανεξάρτητων παραγωγών βρίσκεται η Elpedison των ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ με μερίδιο 3,4%, ενώ ακολουθεί η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος με μερίδιο 3,36%. Στην τρίτη θέση η Ηρων της ΓΕΚ Τέρνα με μερίδιο 3,19%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The Wise Man: Η νέα επέλαση Protergia & Elpedison και ποιοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι υπάρχει χρήμα στο EIF;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης ισχυροποιούνται στην αγορά του LNG. O Ρόλος της QCIP
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Περιστέρης: Τα επόμενα στρατηγικά σχέδια του «Mr 1 δισ. ευρώ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίβανος: Εγγυήσεις από τις ΗΠΑ ζητά η Βηρυτός για να εδραιωθεί η εκεχειρία
- Wall Street: Ισχυρές απώλειες άνω του 1% για τους δείκτες έφερε το άλμα των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων
- Πόρισμα ΓΕΕΘΑ – ΕΥΠ: Από τεχνική βλάβη η πορεία του θαλάσσιου drone στη Λευκάδα
- Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 3,5% με φόντο τις απειλές Τραμπ κατά του Ιράν – Στα 109 δολάρια το Brent

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.