• Πολιτική

    Αύριο η απόφαση για τη νομιμότητα της κράτησης του Τούρκου πιλότου


    Μία εναλλακτική λύση πρότεινε ο Τούρκος πιλότος που συνελήφθη ξανά μετά το “πάγωμα” του ασύλου που του χορηγήθηκε. Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος και να διαταχθεί η υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τον επιτηρεί.

    Η πρόταση διατυπώθηκε από τους δικηγόρους του Τούρκου, ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείο και αφορά και τους υπόλοιπους 7 στρατιωτικούς οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούνται αναμένοντας την απόφαση της δευτεροβάθμιας Επιτροπής για τη χορήγηση ασύλου. Οπως είπαν, ετσι θα επιλυθεί το θέμα της ασφάλειας.

    Αύριο αναμένεται -εκτός απροόπτου- από το Διοικητικό Πρωτοδικείο η απόφαση για τη νομιμότητα ή μη της νέας διοικητικής κράτησης του Τούρκου συγκυβερνήτη στο ελικόπτερο με το οποίο οι 8 έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

    Οι δικηγόροι προσήλθαν ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους για την παράνομη -όπως λένε- και αυθαίρετη συνέχιση της κράτησης.

    Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης που αποφάσισε η αστυνομία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης. Εάν επικυρωθεί η απόφαση, ο Τούρκος μπορεί να την προσβάλλει με προσφυγή παλι στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα τουρκική πρόκληση με 18 ελληνικά νησιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ραγδαίες εξελίξεις για τους 8 Τούρκους: Πυροδοτείται νέα ένταση Ελλάδας-Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ