ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ικανοποίηση είδε η Άγκυρα την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να παγώσει την απόφαση για παροχή ασύλου στον ένα εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ να δηλώνει πως πλέον η Τουρκία περιμένει από την Ελλάδα την έκδοση και των οκτώ αξιωματικών.
«Όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα» και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, «επιστρέφονται», τόνισε ο Μποζντάγ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα για το ζήτημα. Μάλιστα, συνέδεσε την υπόθεση με τις προκλητικές διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, αναφέροντας πως θα συμβάλει στον διάλογο για την επίλυση των «σοβαρών προβλημάτων» μεταξύ των δύο χωρών.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Πρόκειται για μία εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση σχετικά με το θέμα της Ελλάδας. Ήταν μία απόφαση για τη στήριξη των πραξικοπηματιών και αυτή κρίθηκε από το Εφετείο. Περιμένουμε σύντομα τους οκτώ πραξικοπηματίες. Όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, θα πρέπει να επιστρέφονται. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες. Με την Ελλάδα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο. Θεωρούμε σημαντική την επίλυση αυτών των προβλημάτων μέσω του διαλόγου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ για το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών: Μόνο τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Παγώνει» το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης
- H Space X ζήτησε άδεια από την FCC για να δημιουργήσει data centers στο διάστημα
- ΗΠΑ: «Επικοδομητική» η τελευταία συνάντηση Γουίτκοφ και Ντμίτριεφ για το Ουκρανικό
- Το Bitcoin υποχωρεί κάτω από τα 80.000 δολάρια – Eπιταχύνεται η πτώση στα κρυπτονομίσματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.