ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεκινάει σήμερα, Σάββατο, το έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο στην Ελευσίνα, για την διεξαγωγή του οποίου αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.
Με την παρουσία μεγάλου αριθμού υπουργών και υφυπουργών, αναμένεται να τεθούν τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αποκατάστασης των ζημιών στην πληγείσα περιοχή αλλά και ευρύτερα θέματα της περιοχής όπως εκείνα των χωματερών, της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας.
Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, το Συνέδριο θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στοχεύσεις για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής.
Από την Περιφέρεια έχει ήδη εγκριθεί το πρόγραμμα των αντιπλημμυρικών έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο συμπληρώνεται από 50 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και άλλα 50 εκατ. τα ποία αφορούν τα ΠΕΠ Αττικής 2015- 2020.
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, στόχος του συνεδρίου είναι «η αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένη και από την άναρχη δόμηση, αλλά και επιβαρυμένη από τη βιομηχανία, αλλά και από άλλες πηγές, οι οποίες προξενούν βλάβες στο φυσικό περιβάλλον».
Το Σάββατο κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και στη συνέχεια θα μιλήσουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Στις συνεδρίες της Κυριακής θα τοποθετηθούν, οι υπουργοί, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ακόμη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Στο Συνέδριο θα μιλήσουν, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς και ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν το απόγευμα της Κυριακής, με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγωδία στη Λαμία: Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΘ: Από την «προφητική προειδοποίηση» του Τζέφρι Πάιατ στη σημερινή πραγματικότητα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοινωνικό μέρισμα: 4 απαντήσεις για την περίοδο παράτασης – Ποιες οι αλλαγές στα κριτήρια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Μαρτίου
- Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Μητσοτάκης: Στις τρεις πρώτες προτεραιότητες για την τρίτη 4ετία της ΝΔ η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα – Σύντομα τα μέτρα για τη στήριξη της βιομηχανίας
- Κώτσηρας: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που λαμβάνει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.