Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης: Add mononews.gr on Google

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, δήλωσε ότι «όποιος περίμενε μια αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ έκανε σοβαρό λάθος», σε σαφές σχόλιο για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όσοι εξακολουθούν να τρέφουν έστω και την παραμικρή ελπίδα ότι η συμπεριφορά του ηγεμονικού συστήματος μπορεί να αλλάξει μέσω κομματικών μετατοπίσεων ή όσοι φαντάζονται ότι με παραχωρήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξει η εχθρότητα προς το ιρανικό έθνος, κάνουν σοβαρό λάθος», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.

1

Σε περίπτωση που επαναληφθούν οι αμερικανικές επιθέσεις η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι σκληρότερη, υποστήριξε, προσθέτοντας: «Εμείς θεωρούμε κάτι κοντινό το τέλος της ηγεμονίας και η παραμικρή τάση υποταγής στον ηγεμονικό εχθρό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αιματοχυσία».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ιράν στις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί είπαν «όχι στον πόλεμο» στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, μετά την συντριπτική ήττα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Ντόναλντ Τραμπ από τους Δημοκρατικούς.

«Είτε από συνείδηση ​​είτε λόγω του κόστους ζωής, οι Αμερικανοί είπαν όχι στον πόλεμο και υποστηρίζουμε αυτό το μήνυμα», έγραψε ο Γκαλιμπάφ σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του X.

Διαβάστε επίσης:

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Άνοδος σε χρυσό και ασήμι, σε πτώση το δολάριο μετά τη νίκη των Δημοκρατικών

Ebury: Το εκλογικό «χαστούκι» στον Τραμπ πιέζει το δολάριο – Τί συμβαίνει με τις αγορές συναλλάγματος

Εκλογές ΗΠΑ: Έλον Μασκ, Big Tech και billionaires υποφέρουν με τον Τραμπ – Οι 5 μεγάλες ανατροπές από τη νίκη των Δημοκρατικών