ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γκάντι Άιζενκοτ δήλωσε σήμερα ότι η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το τέλος της παροχής βοήθειας ασφαλείας προς το Ισραήλ δείχνει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να «φύγει».
«Το γεγονός ότι το ισραηλινό αμυντικό κατεστημένο έμαθε για αυτήν την αλλαγή στη στρατηγική μας σχέση από τα μέσα ενημέρωσης, μαζί με το ισραηλινό κοινό, δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η διαχείριση του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Δεν μπορούμε πλέον να τον εμπιστευόμαστε και πρέπει να αντικατασταθεί», δήλωσε ο Άιζενκοτ σε ανάρτησή του στο X.
Ο Τραμπ δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο Fox News ότι θα σταματήσει στο τέλος του έτους την ετήσια βοήθεια ασφαλείας ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ, η οποία επρόκειτο να διαρκέσει έως το 2028.
Διαβάστε επίσης:
Ντόναλντ Τραμπ: Η Γροιλανδία είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έκανε η Ευρώπη
ΗΠΑ: Σε υψηλό τετραμήνου οι κενές θέσεις εργασίας – Μειώθηκαν οι απολύσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Επιστροφή στις 53.000 μονάδες για τον Dow Jones με άλμα 3% για τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές
- Πειραιώς: Στο 8,4% υποχώρησε το ποσοστό του Paulson – «Παραμένουμε ιδιαίτερα θετικοί για τις μελλοντικές προοπτικές της τράπεζας»
- Το Αιγαίο δεν χάνεται με κανονιές, αλλά με σιωπές: Ο πόλεμος του βυθού έχει ήδη αρχίσει
- Πετρέλαιο: Πτώση 8% για το Brent – Οι αγορές ζυγίζουν τις κάλπες στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.