ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς που ήδη φιλοξενεί 38 πολίτες.
Στον σύντομο χαιρετισμό της, δήλωσε: «πίσω από το συλλογικό κοινωνικό έργο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος… σε όλες τις ηλικίες. Είτε έχει να κάνει με τους νέους ανθρώπους, μικρά παιδιά, είτε με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για τους οποίους έχουμε ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία.»
Η έναρξη λειτουργίας της δομής εξασφαλίστηκε χάρη στην καθοριστική δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ύψους 700.000 ευρώ, για τον πλήρη εξοπλισμό τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων.
Η Υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, ευχαρίστησε θερμά τη Μελίνα Τραυλού για τη δωρεά και τη συνεργασία και της απένειμε τιμητική πλακέτα για τη συμβολή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην έναρξη λειτουργίας της δομής
Το νέο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς, μια σύγχρονη δομή 50 κλινών, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου.
Το νέο Θεραπευτήριο αναπτύσσεται σε επιφάνεια 4.000 τ.μ. και διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένα δωμάτια, χώρους φυσιοθεραπείας, κινησιοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας, καθώς και χώρους εκπαίδευσης στην αυτόνομη διαβίωση. Η δομή παρέχει κλειστή φροντίδα σε ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες, καλύπτοντας ανάγκες στέγασης, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας και αποκατάστασης.
Στην πορεία προς την ολοκλήρωση του έργου σημαντική ήταν και η συμβολή του Β΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κιλκίς, Γεώργιου Γεωργαντά, ο οποίος παρακολούθησε στενά την εξέλιξή του και συνέβαλε στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προέκυψαν μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε: «Σήμερα ήταν μια ημέρα συγκίνησης και χαράς για το Κιλκίς. Έπειτα από χρόνια προσπαθειών και δυσκολιών, εγκαινιάσαμε μια σύγχρονη δομή φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, που θα προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση και φροντίδα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε προσωπικά την πορεία του έργου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ολοκλήρωσή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στην Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, για τη γενναιόδωρη προσφορά του εξοπλισμού. Πρόκειται για μια σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς προς την ακριτική μας περιοχή, που αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς της ελληνικής ναυτιλίας με την πατρίδα».
Ξεχωριστή ήταν και η συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία διέθεσε 430.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου. Η Υπουργός ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνεισφορά της, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη για τη φιλοξενία των περιθαλπομένων κατά το προηγούμενο διάστημα, έως την ολοκλήρωση της νέας τους στέγης. Ευχαρίστησε επίσης τη διοίκηση και τους εργαζομένους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν καθημερινά την ευθύνη της φροντίδας των φιλοξενούμενων.
Κατά την παρουσία της στο Κιλκίς, η Υπουργός αναφέρθηκε και στην ένταξη των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας στο διευρυμένο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης, με οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ για όσους επιλέξουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή. Τα πρώτα 5.000 ευρώ καταβάλλονται προκαταβολικά με την έγκριση της αίτησης, ενώ το υπόλοιπο ποσό μετά τη συμπλήρωση ενός έτους μόνιμης διαμονής.
Διαβάστε επίσης
Σκέρτσος: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή για προστασία παιδιών από ψηφιακούς κινδύνους
Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Στο τιμόνι για νέα θητεία ο Παντελής Φιλιππίδης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μερτς: «Τα 210 δισ. ευρώ των ρωσικών assets πρέπει να παραμείνουν στην Ευρώπη» – Το μήνυμα για Ουκρανία και προϋπολογισμό
- Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ ετοιμάζει μέτρα για «γρήγορη» προστασία της αγοράς σε περίπτωση εμπορικής σύγκρουσης
- Μακρόν: Έκκληση για «ηρεμία» ενόψει των πανεθνικών διαδηλώσεων στη Γαλλία
- Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μια μαγική λύση για την ενέργεια, αλλά χρειαζόμαστε ένα σύνολο δράσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.