ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία του Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση, Latsco Shipping, συμφώνησε να ναυπηγήσει 2+2 δεξαμενόπλοια τύπου Aframax στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας SK Oceanplant, συνολικής αξίας 308 εκατ. δολαρίων
Η παραγγελία αφορά την κατασκευή 2+2 δεξαμενόπλοιων πετρελαίου τύπου Aframax, χωρητικότητας 115.000 DWT έκαστο.
Το κόστος κατασκευής ανά πλοίο ανέρχεται περίπου στα 77 εκατ. δολάρια, ενώ η συνολική αξία της επιβεβαιωμένης παραγγελίας για τα δύο πρώτα πλοία διαμορφώνεται στα 154 εκατ. δολάρια.
Εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης για τα επιπλέον δύο πλοία, το συνολικό κόστος κατασκευής για τα τέσσερα νέα πλοία θα ανέλθει περίπου στα 308 εκατ. δολάρια.
Η παράδοση των δύο πρώτων πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2030.
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Κλιμακώνονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις – Επεισόδια, φωτιές και έκτακτη σύσκεψη στο Παρίσι
Hellenic Train: Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε καθυστέρηση στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Βρετανία: Στη Βουλή έφτασε η υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιες μετοχές άντεξαν στην καταιγίδα, Βρεττού-QUBE 1-0, η ήττα του Δαυίδ, ποια είναι η άγνωστη ναυτιλιακή Αdele, ο Ρούμπιο και η Κίμπερλι, το μέρισμα του Κούστα (oh my god) και η Νίκη Κεραμέως στο My Story
- Akrotiri Tankers (Μαριέλενα Προκοπίου και Κωνσταντίνος Λάμψιας): Παρήγγειλαν άλλο ένα τάνκερ Suezmax αξίας 84,4 εκατ. δολαρίων στο New Times Shipbuilding
- O εφιάλτης του Orus Reis, η δημοφιλία Δένδια στην Κύπρο, ο Αλέξης και η Πλατυτέρα και ποιος Σέρβος έγινε Ελληνας
- Σοφία Βακάκη: Η κόρη του Mr Jumbo που αγοράζει μετοχές – Οι κινήσεις των 7,5 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.