ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Νέα Δημοκρατία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε με αφορμή την υπόθεση του Χρήστου Τριαντόπουλου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου.
Σημείωσε παράλληλα μιλώντας στο ERTNews Radio, πως προτεραιότητα της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.
Από την Κροατία, όπου συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών και υφυπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των εννέα μεσογειακών κρατών-μελών της ΕΕ (MED9), ο κ. Χατζηβασιλείου, υπογράμμισε ότι «μέχρι να αποφανθεί το οποιοδήποτε δικαστήριο στη χώρα μας, ισχύει απαρέγκλιτα το τεκμήριο αθωότητας για κάθε Έλληνα πολίτη».
Αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική συζήτηση, ο υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός που σέβεται τη θεσμικότητα, έχει καταστήσει σαφές πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά το έργο της και έχει ως βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, ιδιαίτερα ενόψει των πιέσεων που μπορεί να προκαλέσει το ενεργειακό κόστος τον προσεχή χειμώνα.
Μιλώντας για τη διεύρυνση της ΕΕ, ο κ. Χατζηβασιλείου επανέλαβε ότι αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιες χώρες εκπληρώνουν τα κριτήρια και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
Όπως σημείωσε, στόχος της Αθήνας είναι να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στην ενταξιακή διαδικασία μέχρι την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το β΄ εξάμηνο του 2027. Υπενθύμισε τη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι η χώρα μας θα χαιρόταν να υποδεχθεί τουλάχιστον ένα νέο κράτος-μέλος στην Ένωση, στη διάρκεια της προεδρίας μας.
Εκτός των άλλων, ο κ. Χατζηβασιλείου στάθηκε στην ανάγκη μεγαλύτερης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ευελιξίας για την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους. Όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα θέσει εκ νέου το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «οι κοινές προκλήσεις χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση» και ότι η Ευρώπη οφείλει να διαθέτει ταχύτερα αντανακλαστικά απέναντι στις κρίσεις.
Διαβάστε επίσης:
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για Τέμπη: «Δεν μου συγχωρεί ότι έκανα τα πάντα να ξεκινήσει αυτή η δίκη»
Δίκη για τα Τέμπη: Απορρίφθηκε το αίτημα εξέτασης των Γεωργιάδη και Μαρκόπουλου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συμβούλιο της Ευρώπης: Σταθερά ριζωμένη η δημοκρατία στην Ελλάδα – Επίμονα προβλήματα Predator, διαφθορά και μετανάστευση
- Κωνσταντινίδης: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για πλασμαφαίρεση σε «ψευτοκλινική στα Σκόπια» – Η γυναίκα μου ήταν καρκινοπαθής για χρόνια και έφυγε σε 2 μήνες (βίντεο)
- Σίλια Κριθαριώτη-Νίκος Τσάκος: Πού γιόρτασαν την επέτειο γάμου τους
- Παπαστεργίου: «Η Δυτική Μακεδονία γίνεται η καρδιά των δεδομένων και της ΤN»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.