ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, να παρουσιάσει αποδείξεις ότι διαθέτει λογαριασμούς offshore, αντιδρώντας στις καταγγελίες του αρχηγού του CHP.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι μέλη της οικογένειας του Ερντογάν και πρώην κορυφαίοι συνεργάτες του φέρονται να μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια σε μια υπεράκτια εταιρεία για λογαριασμό του προέδρου.
«Αν ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μια δεκάρα στο εξωτερικό, (ο Κιλιτσντάρογλου) πρέπει να το αποδείξει. Αν αποδειχθεί, δεν θα μείνω στον προεδρικό θώκο ούτε ένα λεπτό (…). Σε ποια offshore τράπεζα έχει ο Ταγίπ Ερντογάν λογαριασμό; Απόδειξέ το. Αν δεν μπορείς να το αποδείξεις, εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την πολιτική. Αν το κάνεις, εγώ θα εγκαταλείψω την πολιτική και το αξίωμά μου, την προεδρία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.
Οι δικηγόροι του Ερντογάν υπέβαλαν μήνυση εναντίον του αρχηγού του CHP για συκοφαντική δυσφήμηση και απαιτούν αποζημίωση, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.
Το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης προέτρεψε εξάλλου τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να παραιτηθεί, επειδή τα ονόματα των γιων του συνδέθηκαν με τα λεγόμενα «Paradise Papers».
Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, ο Ερκάν και ο Μπουλέντ, οι γιοι του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, είναι οι μοναδικοί μέτοχοι δύο ναυτιλιακών εταιρειών καταχωρισμένων στη Μάλτα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε κατάσταση χρεοκοπίας η Βενεζουέλα- Επιμένει ο Μαδούρο: Είμαστε καλοπληρωτές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες… ψηφίζουν Βενεζουέλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαρδαλιάς από Ίλιον: Παραδόθηκαν οι 2 παιδικές χαρές από τις 8, έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ
- ΚΠΙΣΝ: Τη Δευτέρα 16/3 στις 18:30 η ομιλία του Πρωθυπουργού για τον παραγωγικό μετασχηματισμό σε βιομηχανία και καινοτομία
- Πρέσβης Ιράν στο Ριάντ: Η Τεχεράνη επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων της με αραβικά κράτη του Κόλπου
- HΠΑ: Οι επιθέσεις κατά του Ιράν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 12 δισ. δολάρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.