• Πολιτική

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

    • NewsRoom
    καιρός


    Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας απειλεί να σαρώσει τη χώρα μας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

    Για σήμερα Δευτέρα, περιμένουμε κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιοχές θα είναι ισχυρές και τοπικά, κυρίως στα δυτικά, ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

    Τα εντονότερα φαινόμενα μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στη Μακεδονία, ενώ μετά το μεσημέρι θα εντοπίζονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν για λίγο σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

    Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα τοπικά έντονα, κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση με τα φαινόμενα να είναι λίγα και ασθενή. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Θερμαϊκού θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά μετά το μεσημέρι θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας – Που θα βρείτε κίνηση



    ΣΧΟΛΙΑ