ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας δε φοβήθηκε τη δύσκολη προφορά της γαλλικής γλώσσας και δε δίστασε να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό στα γαλλικά. Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της βράβευσής του με το βραβείο πολιτικού σθένους για να τιμήσει αυτούς που τον τίμησαν ευχαρίστησε… αλά γαλλικά!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=_3GeGxfWiAY
Για όσους γαλλομαθείς είναι βέβαιο ότι στην επίσημη γλώσσα της διπλωματίας ο κ. Τσίπρας δεν τα πήγε και πολύ καλά, αλλά κάπως έτσι μας έχει συνηθίσει και με την αγγλική γλώσσα.
Όσο για τους Γάλλους που παρίσταντο, είναι βέβαιο πως η μεταφράστρια που στη συνέχεια ανέλαβε να μεταφράσει στα γαλλικά την ομιλία του πρωθυπουργού, μετέφρασε και την γαλλική εισαγωγή του, για να μην μείνουν με την απορία οι παρευρισκόμενοι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κόπηκε» ο Μουζάλας από υποψήφιος από τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο χτύπημα Φίλη σε Καμμένο: «Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μας δουλεύουν κανονικά! Έπρεπε να καταψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό λέει ο Τσακαλώτος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα φάρμακα για το αδυνάτισμα: Στα σκαριά νέοι συνδυασμοί, στόχος η απώλεια μυϊκής μάζας, εξηγεί ο Πλ. Τζούλης
- Σε ρυθμούς ανανέωσης οι Έλληνες εφοπλιστές: Τα παλιά πλοία φεύγουν, τα νέα έρχονται
- Γιώργος Μουτάφης: Ποιος είναι ο Ελληνας επικεφαλής της Fincantieri που «χτίζει» πλοία σε όλο τον κόσμο
- Ομιλία Μητσοτάκη: Η γκρίνια και η τσέπη
