ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr είναι έτοιμη, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ώστε να αποδοθεί στους δικαιούχους μέχρι το τέλος του έτους, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Θεανώ Φωτίου.
Ο δικαιούχος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet για εισαγωγή στην πλατφόρμα. Θα του ζητείται να επιβεβαιώσει το ΑΜΚΑ του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα mail.
Κατόπιν εμφανίζεται μια φόρμα όπου αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα και τα στοιχεία που αποτελούν κριτήριο χορήγησης, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού.
Κατόπιν ζητείται του αριθμού ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Τέλος ζητείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων προσώπων, τα οποία θα πρέπει να μπουν με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.
Διευκρίνισε ότι όλοι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, είναι και δικαιούχοι του Κοινωνικού μερίσματος και ότι ο υπολογισμός θα γίνεται επί του φορολογητέου και όχι του τεκμαρτού εισοδήματος.
«Όλοι οι δικαιούχοι που δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και έχουν τεκμαρτό, είναι de facto δικαιούχοι» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ο Τραμπ δεν πρέπει να αναμειγνύεται στη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ευρώπη
- Wall Street: Για πρώτη φορά στις 6.9000 μονάδες ο S&P 500 παρά την πίεση της Oracle
- Πετρέλαιο: Απώλειες κοντά στο 1,5% για Brent και WTI
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει αύξηση φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις