ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι super ΕΛΧΑ-ΒΙΟ-Coca Cola, όλη η αλήθεια για Βαρδινογιάννη και ΠΑΟ, οι νέες business Τανισκίδη, η εξομολόγηση του Κυπαρίσση, η εθνική ντροπή στη Βουλή, οι αμαζόνες του Παπασταύρου, το 20 του Πασχάλη Διαμαντίδη και το κάλεσμα της Βαγιωνή
Σαφή προειδοποίηση να μην επιχειρήσει να δημοσιοποιήσει κανείς απόρρητα έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, απηύθυνε σήμερα, μέσω ανακοίνωσης, το υπουργείο Εξωτερικών – κίνηση που συνδέεται με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Μετά τη μετάθεση για τη Δευτέρα της συζήτησης που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για αύριο το πρωί στη Βουλή, σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, και την προαναγγελία ότι στη συζήτηση θα λάβει τον λόγο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Κοτζιάς και το υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, με αφορμή την κατάθεση απόρρητων εγγράφων από τον Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή, προειδοποίησε ότι θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί κατασκοπείας, με στόχο τη «διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
«Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».
Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.
Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέρασε το αίτημα του Τσίπρα! Τη Δευτέρα μετατίθεται η μάχη στη Βουλή για την υπόθεση Καμμένου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Λοβέρδος έσφιξε την θηλιά γύρω από τον Καμμένο για το θέμα των όπλων
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκληρό ροκ στη Βουλή για Καμμένο-Σαουδική Αραβία – Μετάθεση της συζήτησης ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BSH Οικιακές Συσκευές: Στα 178 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών για το 2025 – Στα 178 εκατ. οι ετήσιες πωλήσεις τ
- Πιερρακάκης: «Αν η Ευρώπη δεν ενώσει τις δυνάμεις της σε οικονομία, άμυνα και τεχνολογία θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία»
- Chrono24: Aιφνίδια αλλαγή CEO στην ισχυρή πλατφόρμα μεταπώλησης Rolex
- Μελίνα Τραυλού: Ικανοποίηση για τις αποφάσεις στον ΙΜΟ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.