Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Εκτινάχθηκε 629% η μετοχή της Unitree Robotics στο ντεμπούτο της στη Σαγκάη, μετά την IPO των $904 εκατ., καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), στρέφεται τώρα και προς τα ανθρωποειδή ρομπότ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία με έδρα τη Χανγκζού, η επίσημη επωνυμία της οποίας είναι Yushu Technology, άντλησε 6,1 δισ. γουάν, περίπου 904 εκατ. δολάρια, μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς της, αποτελώντας την πρώτη εισηγμένη κατασκευάστρια ανθρωποειδών ρομπότ στην ηπειρωτική Κίνα.

1

Η μετοχή άνοιξε στα 1.100 γουάν, έναντι τιμής διάθεσης 150,8 γουάν, προτού περιορίσει μέρος των αρχικών κερδών της.

Η τιμή στο άνοιγμα αποτίμησε την εταιρεία στα 445 δισ. γουάν, αγγίζοντας επίπεδα αντίστοιχα με εκείνα της Luxshare Precision Industry, ενός από τους σημαντικούς προμηθευτές της Apple.

Το εκρηκτικό ντεμπούτο αναδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την λεγόμενη embodied AI, η οποία εξελίσσεται σε ένα από τα πιο κρίσιμα μέτωπα της παγκόσμιας κούρσας τεχνητής νοημοσύνης.

Το Πεκίνο ενισχύει τη στήριξή του προς στρατηγικές τεχνολογίες, από τα τσιπ μέχρι τα ανθρωποειδή ρομπότ, καθώς επιχειρεί να δημιουργήσει εγχώριες τεχνολογικές αλυσίδες και να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στις νέες εφαρμογές της AI.

«Η εντυπωσιακή άνοδος της Unitree στο ντεμπούτο της δείχνει την ισχυρή ζήτηση για τον κινεζικό κλάδο embodied AI», ανέφερε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence Ίαν Μα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα κεφάλαια του IPO αναμένεται να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και την εμπορική αξιοποίησή της.

Το «super robot» που κάνει άλμα 2 μέτρων και ξεπερνά σε ταχύτητα τον Γιουσέιν Μπολτ

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία, παρουσίασε ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ με εντυπωσιακές αθλητικές επιδόσεις, υποστηρίζοντας ότι το δημιούργημά της μπορεί να κάνει άλμα ύψους δύο μέτρων και να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από εκείνη που είχε καταγράψει ο Γιουσέιν Μπολτ.

Το ρομπότ, που φέρει την ονομασία «Superman», παρουσιάζεται σε βίντεο να εκτελεί απαιτητικές κινήσεις, με την εταιρεία να δηλώνει ότι οι δυνατότητές του «σπρώχνουν τα όρια της ανθρωπότητας».

Σε βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία, το ρομπότ φαίνεται να ξεκινά από ακινησία και να εκτοξεύεται προς τα πάνω, πραγματοποιώντας άλμα ύψους έως και δύο μέτρων, υπό το βλέμμα του ιδρυτή της Unitree Robotics, Wang Xingxing.

Διαβάστε επίσης: 

Κριστίν Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να «χάσει» την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το TikTok εξετάζει λειτουργία αποστολής χρημάτων μέσω προσωπικών μηνυμάτων

Disney εναντίον Τραμπ: Στα δικαστήρια για τις τηλεοπτικές άδειες – Ο παράγοντας Τζίμι Κίμελ και η «εκστρατεία αντιποίνων»