Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Προς ετήσια έσοδα άνω των 65 δισ. δολαρίων οδεύει η Anthropic, καθώς αναμένεται η εισαγωγή της στη Wall Street από τον φθινόπωρο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι Anthropic και OpenAI έχουν καταθέσει εμπιστευτικά αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, με την Anthropic να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της πριν από τη δημιουργό εταιρεία του ChatGPT.

1

H εταιρεία που ανέπτυξε το Claude και το Fable αποτιμήθηκε στα 965 δισ. δολάρια έπειτα από έναν γύρο χρηματοδότησης τον Μάιο, γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο και την βοήθησε να ξεπεράσει την OpenAI για πρώτη φορά.

Η Anthropic που κάποτε θεωρούταν «αουτσάιντερ», έχει προσελκύσει προσοχή με τα AI εργαλεία που μπορούν να υλοποιούν σύνθετες εργασίες.

Ο ρυθμός εσόδων της ξεπέρασε τα 9 δισ. δολάρια στα τέλη του 2025 και τα 47 δισ. δολάρια τον Μάιο.

Την ίδια στιγμή, τα προκαταρκτικά έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τα 11,5 δισ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνό της, έναντι 787 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2025, σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Bloomberg.

Παράλληλα, πραγματοποιεί συναντήσεις με επενδυτές ενόψει μιας πιθανής αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO), σύμφωνα με τις πηγές.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις Morgan Stanley, Goldman Sachs και JPMorgan Chase για την προετοιμασία της IPO.

Στόχος είναι τα έσοδα να αξιοποιηθούν για να διατηρήσει το προβάδισμά της έναντι της OpenAI, σε μία περίοδο οι εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης δαπανούν υπέρογκα ποσά για την ανάπτυξη των πλέον προηγμένων μοντέλων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια δημόσια προσφορά αυτό το φθινόπωρο, θα έδινε το προβάδισμα στην Anthropic, όχι μόνο σε σχέση με την OpenAI αλλά και  την DeepSeek, τον κινεζικό κολοσσό που κατακτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κλάδο της τεχνολογίας.

Να σημειωθεί ότι η DeepSeek προετοιμάζεται για μια δημόσια προσφορά και θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση ήδη από φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΕ: Νέοι κανόνες στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης – Πώς θα διακρίνονται εικόνες και κείμενα που έχουν φτιαχτεί με ΑΙ

Alibaba: Nέα πλατφόρμα «όλα σε ένα» με χρήση AI για επιχειρήσεις εκτοξεύει τη μετοχή 

Saudi Aramco: Νέα πλήγματα των Χούθι σε διυλιστήριό της