ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήχησε για ακόμη μία φορά το 112, μέσω προειδοποιητικού μηνύματος που εστάλη το μεσημέρι της Πέμπτης στους κατοίκους του Άσπρου Χωριού στην Πάρο, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Η Πολιτική Προστασία καλεί όσους βρίσκονται στο Άσπρο Χωριό να απομακρυνθούν άμεσα προς τη Δρυό, ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών.
Οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εγρήγορση και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Στην ευρύτερη περιοχή έχουν επίσης αναπτυχθεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να συμβάλουν στην προστασία και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών.
Λίγο μετά τις 14:00, στις 14:13, ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, καλώντας όσους βρίσκονται στο Άσπρο Χωριό να απομακρυνθούν προς τον Δρυό και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Πρόκειται για το πέμπτο μήνυμα εκκένωσης από την έναρξη της πυρκαγιάς. Την Τρίτη 28 Ιουλίου, στις 14:42, είχε ζητηθεί η απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Άγιος Χαράλαμπος, Καμπί, Μπούγαδος και Ανερατζά προς την Αλυκή, ενώ στις 15:28 ακολούθησε νέο μήνυμα για την περιοχή Καμάρι, επίσης με κατεύθυνση προς την Αλυκή.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς η Πάρος βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4, που αντιστοιχεί σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Οι Αρχές καλούν κατοίκους και επισκέπτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς τις περιοχές όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να διατηρούν ελεύθερο το οδικό δίκτυο για τη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Διαβάστε επίσης:
Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νέο πύρινο μέτωπο στον Ασώματο -112 για εκκένωση 4 περιοχών (Βίντεο)
Φωτιά στην Τανάγρα: Κινητοποιήθηκαν πάνω από 50 πυροσβέστες – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Περιφέρεια Αττικής: Επιθεώρηση Χαρδαλιά στα εκτεταμένα έργα οδικής ασφάλειας στην Παλαιά Πεντέλη
- Κωνσταντοπούλου: Κάλεσε το «100» στην Βουλή για την Βασιλική Πολύζου και την πήγε στο Τμήμα
- Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Κάλυμνο
- ΗΠΑ: Στο 1,5% επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη το β΄ τρίμηνο – Στο 3,3% ο δομικός πληθωρισμός τον Ιούνιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.