ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γραφείο στο Κουβέιτ σχεδιάζει να ανοίξει η Blackstone, σηματοδοτώντας τη συνεχή δέσμευσή της στη Μέση Ανατολή, ακόμη και καθώς ο πόλεμος στο Ιράν πλησιάζει στον έκτο μήνα του.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων, αξίας 1,35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αναμένει να ανοίξει το γραφείο του στο Κουβέιτ το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους μέσω της Αρχής Προώθησης Άμεσων Επενδύσεων του Κουβέιτ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.
Αυτό θα είναι το δεύτερο γραφείο της στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου των έξι κρατών, μετά το Άμπου Ντάμπι.
«Το Κουβέιτ διαθέτει τους πόρους, το όραμα και την ηγεσία για να αποτελέσει βασικό εμπορικό και χρηματοοικονομικό κόμβο στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος Τζον Γκρέι (Jon Gray).
«Τα ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των μακροπρόθεσμων προσπαθειών οικονομικής διαφοροποίησης της χώρας, ενώ προσβλέπουμε στην εμβάθυνση μιας συνεργασίας που εκτείνεται σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του νέου γραφείου έρχεται λίγες μέρες αφότου οι Blackstone, Brookfield Asset Management και KKR συμφώνησαν σε μια συνεργασία για υποδομές ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αφορά τους αγωγούς εξαγωγής πετρελαίου του Κουβέιτ, τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην ιστορία της χώρας.
Η Blackstone, με έδρα τη Νέα Υόρκη, σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα γραφεία σε όλη την περιοχή του GCC κατά το επόμενο έτος, ανέφερε η ανακοίνωση.
Καθώς τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Κόλπου εντείνουν τις επενδύσεις στο εξωτερικό, οι παγκόσμιες εταιρείες εξαγορών έχουν εμβαθύνει την παρουσία τους σε όλη την περιοχή, με το Κουβέιτ να αναδεικνύεται ως το τελευταίο σύνορο παρά τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.
Η απόφαση της Blackstone να ιδρύσει γραφείο στο Κουβέιτ. έρχεται μετά από μια ευρύτερη προσπάθεια από διαχειριστές εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων να προσεγγίσουν μερικές από τις μεγαλύτερες δεξαμενές θεσμικού κεφαλαίου στον κόσμο.
Εταιρείες όπως η Partners Group και η Carlyle έχουν ανακοινώσει σχέδια για άνοιγμα στο Κουβέιτ, ενώ η BlackRock έχει επίσης επεκτείνει την παρουσία της εκεί, διορίζοντας έναν επικεφαλής χώρας και εγκαινιάζοντας ένα τοπικό γραφείο.
Διαβάστε επίσης:
Τα κοσμήματα αναδεικνύονται σε «καταφύγιο» πολυτελείας εν μέσω κρίσης στην αγορά μόδας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.