Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τσουκαλά, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Action 24, με τις εκατέρωθεν αιχμές να κυριαρχούν στη συζήτηση.

Η ένταση ξεκίνησε πριν ακόμη καθίσει στο πλατό ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του Κώστα Τσουκαλά σχετικά με την ανανέωση της θητείας των Ευρωπαίων εισαγγελέων.

1

«Να ο κύριος Τσουκαλάς, που μας έλεγε ότι έλεγα ψέματα πως θα ανανεωθεί για πέντε χρόνια η θητεία των Ευρωπαίων εισαγγελέων», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ανοίγοντας τον κύκλο της αντιπαράθεσης.

Ο Κώστας Τσουκαλάς απάντησε σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε επιχειρήσει να εμποδίσει την εξέλιξη της διαδικασίας.

«Θα έπρεπε να είχατε κρυφτεί κανονικά. Παίξατε τα ρέστα σας να μην ανανεωθεί η θητεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και πήγατε κουβά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

 

Κόντρα για την παραπομπή βουλευτών και την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μεταφέρει τη συζήτηση σε άλλα ζητήματα, με αφορμή την παραπομπή τεσσάρων βουλευτών αντί για έντεκα.

«Πανηγυρίζετε επειδή δεν είναι έντεκα, αλλά παραπέμπονται τέσσερις. Ζητήστε συγγνώμη από τον Νίκο Ανδρουλάκη, που του λέγατε ότι εκθέτει τη χώρα», ανέφερε ο κ. Τσουκαλάς.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε το ερώτημα προς το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στη διαμάχη που, όπως υποστήριξε, υπάρχει ανάμεσα στον Άρειο Πάγο και την Ευρωπαία εισαγγελέα.

«Στη σύγκρουση Αρείου Πάγου και Κοβέσι με ποιον είστε;», διερωτήθηκε ο υπουργός.

Ο Κώστας Τσουκαλάς απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοια σύγκρουση, αλλά ότι το ζήτημα αφορά προσωπική αντιπαράθεση του υπουργού με τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει σύγκρουση Αρείου Πάγου και Κοβέσι. Η σύγκρουση είναι Γεωργιάδη – Δικαιοσύνης», υποστήριξε.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν η συζήτηση μεταφέρθηκε στους τέσσερις βουλευτές που παραπέμπονται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η υπόθεση αφορά περιορισμένο οικονομικό αντικείμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Κατηγορούνται για ενδεχόμενη συμμετοχή σε διασπάθιση ευρωπαϊκού χρήματος 13.000 ευρώ. Δηλαδή, τρίχες κατσαρές».

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

«Γιατί ξεχάσατε τους κουμπάρους του κυρίου Ανδρουλάκη; Δεν έχει προφυλακισμένο κουμπάρο ο κύριος Ανδρουλάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ;», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

«Για να ρίξετε τον Μητσοτάκη είστε ξενόδουλοι».

Ο υπουργός Υγείας στράφηκε επίσης κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, κάνοντας λόγο για «μεθοδευμένη πολιτική παρέμβαση» σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης της θητείας των Ευρωπαίων εισαγγελέων.

Όπως υποστήριξε, στόχος ήταν «να αναγκαστεί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να αποδεχθεί το γελοίο επιχείρημα της κυρίας Κοβέσι».

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι, όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διεκδικεί δικαίωμα αυτοανανέωσης.

«Είναι ο πρώτος θεσμός στον δυτικό κόσμο που διεκδικεί για τον εαυτό του το δικαίωμα στην αυτοανανέωση. Ισχυρίζονται, και δεν γελάνε, ότι είναι οι μοναδικοί στον πλανήτη που μπορούν να ψηφίζουν τον εαυτό τους εσαεί. Ούτε οι Ζουλού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα αθωωθούν» δήλωσε για τους τέσσερις βουλευτές

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει δημιουργήσει πολιτική ένταση για μια υπόθεση περιορισμένης οικονομικής ζημίας, αναφέροντας ότι «έχει εγκλωβίσει πολιτικά μια ολόκληρη χώρα».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι τέσσερις βουλευτές που παραπέμπονται θα αθωωθούν, επικαλούμενος τα πορίσματα της Παρασκευής Τυχεροπούλου.

«Έβριζαν όλη μέρα εμένα που επιτίθεμαι στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Πού είναι τώρα να μιλήσουν για τον ευρωπαϊκό θεσμό που ασχολείται με αυτές τις τρίχες; Εγώ δεν έχω τέτοιου είδους ευγένειες όταν βλέπω να καταπατείται η Δημοκρατία», δήλωσε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας «έχει πάει πάρα πολύ στραβά», προσθέτοντας ότι «κάποιοι εκεί πέρα έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα και νομίζουν ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη».

 

Διαβάστε επίσης 

Ανακαινίζω 2026: Διευρύνονται οι δικαιούχοι για την ανακαίνιση κλειστών κατοικιών – Οι νέες προθεσμίες και τα κριτήρια

Πίσω από τα λόγια του Γιάννη Αλαφούζου: Τι ισχύει στη Super League για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Παπαθανάσης: Νέα χρηματοδότηση 4,45 εκατ. ευρώ για την απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους διδάκτορες στα ελληνικά πανεπιστήμια