ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Autohellas ανακοίνωσε σήμερα τις ημερομηνίες προσδιορισμού του ΚΟΔ για την 5η Περίοδο Εκτοκισμού και την ημερομηνία καταβολής των τόκων στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ημερομηνία προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων τόκου είναι η Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026.
Από την Τρίτη, 21 Ιουλίου 2026 (Ex-coupon date) οι ομολογίες της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του 5ου τοκομεριδίου.
Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την 5η Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 4.273.611,11 ευρώ, ήτοι ποσό 21,3680555556 ευρώ ανά ομολογία, το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 4,25% ετησίως (προ φόρων), με βάση έτος 360 ημερών και του πραγματικού αριθμού ημερών (ACT/360) και αντιστοιχεί σε 200.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών (εφεξής οι «Ομολογιούχοι») θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε.» (ATHEXCSD) την Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026 ως ακολούθως:
1. Μέσω των Χειριστών των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), για τους Ομολογιούχους οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη των οφειλόμενων τόκων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές της αποφάσεις.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής τοκομεριδίων α) σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD σύμφωνα με την ενότητα Χ μέρος 2, του Κανονισμού Λειτουργίας της ATHEXCSD, και β)σε περιπτώσεις που ο δικαιούχος τηρεί τους τίτλους του σε υπό εκκαθάριση Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή σε ειδικό λογαριασμό προσωρινής μεταφοράς, η καταβολή των οφειλόμενων τόκων στους νόμιμους κληρονόμους θα πραγματοποιείται α) μέσω της ATHEXCSD εντός ενός (1) έτους από την ημερομηνία πληρωμής τοκομεριδίου, και β) μέσω χρηματικής παρακαταθήκης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) μετά την παρέλευση ενός (1) έτους.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα είσπραξης τόκων παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας από το τέλος του έτους στο οποίο γεννήθηκε η απαίτηση και ότι μετά την κατά τα ανωτέρω παραγραφή τους τα τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.
Διαβάστε επίσης
Cartier: Εκτόξευσε τις πωλήσεις της Richemont – Ισχυρή ζήτηση στις ΗΠΑ
Η EuroLeague «σκότωσε» το salary cap πριν καν εφαρμοστεί: Τι σημαίνει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μιχαηλίδου: Ο κόσμος πρέπει να φοβάται τον Τσίπρα, εσείς δεν φοβάστε;
- Celestyal: Ενισχύει το κοινωνικό της αποτύπωμα, ενδυναμώνοντας τη νέα γενιά για να διαμορφώσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον
- Η «καμπύλη πάπιας» στην ενεργειακή αγορά στην Ευρώπη: Πώς ο ήλιος μεταβάλλει την καθαρή ζήτηση μέσα στην ημέρα
- Φωτιά στο Φράγμα της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 10 οχήματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.