ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιώργος Αλεξανδράτος: Τα Ποσειδώνια είναι χώρος συνάντησης της καινοτομίας και ανθρώπων της ναυτιλίας από όλο τον κόσμο
“Το πλοίο-μουσείο Hellas Liberty Mouseum αποτελεί έναν πολύτιμο θεματοφύλακα της ναυτικής μας παράδοσης. Για τον λόγο αυτό, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ) συνέβαλε στον δεξαμενισμό του ιστορικού πλοίου, διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια διατήρηση ενός πλωτού μνημείου με ιδιαίτερη ιστορική αξία για την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα” τονίζει ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και προσθέτει:
“Η κρίσιμη και μη αναβλητέα αυτή εργασία συντήρησης ήταν απαραίτητη για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διατήρησης του πλοίου για τις επόμενες γενιές.
Το Hellas Liberty, με ιστορία που ξεκινά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνδέεται άρρηκτα με την αναγέννηση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, αποτελεί το πρώτο πλοίο-μουσείο του είδους του. Στους χώρους του φιλοξενείται σημαντική συλλογή ιστορικών αντικειμένων, εγγράφων και φωτογραφικού υλικού, που αναδεικνύουν την πορεία της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και τη συμβολή των πλοίων Liberty στη μεταπολεμική της ανάπτυξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο αγοράστηκε και μεταφέρθηκε στον Πειραιά χάρη στο όραμα και τις πρωτοβουλίες του Σπύρου Πολέμη, με την πολύτιμη αρωγή του καπτ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος επισημαίνει ότι η προστασία και η ανάδειξη του Hellas Liberty συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στη μεταλαμπάδευση της ελληνικής ναυτικής κληρονομιάς στις επόμενες γενιές”
Διαβάστε επίσης:
Αντιδράσεις του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ για την πώληση της Zim στην Hapag-Lloyd
Στενά του Ορμούζ: Η ναυσιπλοΐα «πάγωσε» μετά τα νέα πλήγματα ΗΠΑ – Ιράν
Το λιμάνι του Ηρακλείου υποδέχθηκε το κρουαζιερόπλοιο Silver Nova
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα, τραγικές φιγούρες τα παιδιά της – Εικόνες και βίντεο από τη κηδεία της
- Η Αθηνά Οικονομάκου με την Τζένιφερ Λόπεζ στο σόου της Celia Kritharioti
- ΔΕΗ: Φωτοβολταϊκά συστήματα για το σπίτι και την επιχείρηση χωρίς κόστος εξοπλισμού
- Εθνική Τράπεζα: Άθικτα τα θεμελιώδη μεγέθη στις ελληνικές ΜμΕ από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.