ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με την Μισέλ Μπατσελέτ (Michelle Bachelet), υποψήφια για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΗΕ και πρώην Πρόεδρο της Χιλής, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Μπατσελέτ παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το πρόγραμμά της για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε τον ρόλο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς και τη σταθερή προσήλωση της χώρας στο Διεθνές Δίκαιο και την πολυμέρεια.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα 51 ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) από το 1945 και συμμετέχει ενεργά στα όργανα, τις ειρηνευτικές αποστολές και τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες του.
Κατά τη διετία 2025–2026, η χώρα κατέχει τη θέση του μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παρεμβαίνοντας ενεργά σε κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως οι πρόσφατες εκκλήσεις της για διπλωματία και αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.
Διαβάστε επίσης:
ΝΔ: Κατεβαίνουν επίσημα στις ερχόμενες εκλογές Παπαστεργίου, Παπαϊωάννου και Σδούκου
ΥΠΕΝ: Ο Βαγγέλης Κυριαζόπουλος νέος γενικός γραμματέας μετά την παραίτηση του Ευθύμιου Μπακογιάννη
Γιώργος Διδασκάλου: Παραιτήθηκε από ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού για το σκάνδαλο με τις πολεοδομίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρισμός: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κολομβίας
- FT: Η Κίνα ακύρωσε δυο υψηλού επιπέδου συναντήσεις με την ΕΕ
- Απάντηση Δούκα για δάνειο – μαμούθ Δήμου Αθήναιών: Δανειστήκαμε για να φτιάξουμε τα σχολεία που βρήκαμε σε άθλια κατάσταση
- ΤτΕ: «Τσίμπησαν» οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων το β’ εξάμηνο του 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.