Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Έλπη Πετράκη αποτελεί μία από τις πιο δραστήριες και επιδραστικές παρουσίες της νέας γενιάς Ελλήνων εφοπλιστών, συνδυάζοντας την επαγγελματική της πορεία στον κλάδο με την έντονη θεσμική δράση και τη διεθνή εκπροσώπηση της ελληνικής ναυτιλίας.

Ως μέλος της δεύτερης γενιάς της οικογενειακής ναυτιλιακής ENEA Management Inc., έχει δώσει το δικό της στίγμα, με 28 χρόνια ενεργής παρουσίας και συμμετοχή σχεδόν σε κάθε τομέα λειτουργίας της εταιρείας, ενώ πλέον εξειδικεύεται στο chartering, το operation και την επιχειρηματική ανάπτυξη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη στρατηγική εξέλιξή της.

1

Η ENEA Management, με έδρα τον Πειραιά, δραστηριοποιείται στη διαχείριση δεξαμενόπλοιων και specialized tankers μικρού μεγέθους, διαθέτοντας στόλο επτά πλοίων.

Με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στο Maritime Business και Maritime Law από το University of Plymouth και μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Μεταφορές και το Εμπόριο από το London Metropolitan University, η Έλπη Πετράκη συνδυάζει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εμπειρία.

Πέρα από την επαγγελματική της πορεία,  συγκαταλέγεται στα πιο ενεργά μέλη της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, με διαρκή παρουσία σε θεσμικούς φορείς, οργανισμούς και διεθνή fora του κλάδου. Γεγονός που αποτυπώνει τη σταθερή δέσμευσή της για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αλλά και για την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε θέσεις ευθύνης.

Από τον Οκτώβριο του 2022 κατέχει τη θέση της Προέδρου της WISTA International, του σημαντικότερου διεθνούς οργανισμού εκπροσώπησης των γυναικών στη ναυτιλία. Υπό την ηγεσία της, η WISTA International έχει ενισχύσει σημαντικά τη δυναμική της, με τα μέλη της να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια.

Προηγήθηκε η οκταετής θητεία της Έλπης Πετράκη ως Προέδρου της WISTA Hellas, μέχρι το 2024, κατά την οποία συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου επαγγελματιών του κλάδου.

Η διεθνής αναγνώριση της επιρροής της επιβεβαιώθηκε και το 2025, όταν συμπεριλήφθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στη λίστα του Lloyd’s List με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Παράλληλα, διατηρεί ενεργό ρόλο στα ελληνικά ναυτιλιακά δρώμενα ως αντιπρόεδρος της Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.