Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Δυναμικά, με νέα ιστορικά υψηλά για τον S&P 500 και τον Nasdaq, ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, μετά την αργία της Δευτέρας λόγω της Memorial Day.

Οι επενδυτές εστίασαν στις ελπίδες για συμφωνία ειρήνης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, παρά τα νέα αμερικανικά πλήγματα κατά ιρανικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ που προκάλεσαν νέα άνοδο στις τιμές του πετρελαίου. Μεγάλη άνοδο σημείωσε επίσης ο κλάδος των μετοχών τεχνολογίας και ειδικότερα των ημιαγωγών, χάρη στην ισχυρή επίδοση της μετοχής της Micron Technology.

1

Αντίθετα, ο Dow Jones υποχώρησε ελαφρώς, επηρεασμένος από πιέσεις σε μετοχές όπως η Chevron και η UnitedHealth.

Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 50.461,68 μονάδες με απώλειες -0,23%, ο S&P 500 έκλεισε στις 7.519,12 μονάδες με άνοδο 0,61% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 26.656,18 μονάδες με άνοδο 1,19%.

Η αγορά πετρελαίου παρέμεινε ιδιαίτερα ασταθής. Το Brent ανέκαμψε σχεδόν στα 97 δολάρια το βαρέλι μετά από απότομη πτώση, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον κίνδυνο διακοπής της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ. Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν, με το 10ετές «Treasury» να κινείται κοντά στο 4,5%, καθώς περιορίστηκαν οι φόβοι για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Η αγορά στρέφει πλέον την προσοχή της στα στοιχεία για τον δομικό PCE, τον βασικό δείκτη πληθωρισμού που παρακολουθεί η Federal Reserve.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρώς τον Μάιο στις 93,1 μονάδες, αντανακλώντας τις ανησυχίες για τις αυξημένες τιμές ενέργειας

Στα επιχειρηματικά νέα, η Micron Technology σημείωσε μια εκρηκτική άνοδος σχεδόν 19,29%, φτάνοντας στα 895,88 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να εκτοξεύεται για πρώτη φορά πάνω από το 1 τρισ. δολάρια, μετά την κίνηση της UBS να υπερτριπλασιάσει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 1.625 δολάρια, από τα 535 δολάρια.

Παράλληλα, ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου των διαστημικών και δορυφορικών εταιρειών, μετά την κατάθεση IPO από τη SpaceX.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Caterpillar (3,26%), Honeywell International (1,67%), και 3M (1,04%).

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Chevron (-3,51%), UnitedHealth (-2,99%) και Merck (-2,20%).