ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανάγκη «συλλογικής κινητοποίησης» όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, ώστε να καταστεί η χρήση του ηλεκτρισμού «φυσιολογική και ελκυστική», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησής του στο Ελιζέ με εκπροσώπους γαλλικών εταιρειών.
«Είναι καλό για την αγοραστική δύναμη, είναι καλό για την ανταγωνιστικότητα, είναι καλό για την ανεξαρτησία της χώρας» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος στη λεγόμενη «Ομάδα για τον εξηλεκτρισμό στη Γαλλία», στην οποία μετέχουν πλήθος επιχειρηματιών. Ο Μακρόν με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Stellantis, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων η Peugeot και η Fiat, θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γαλλία.
«Εσείς έχετε τις λύσεις και οι Γάλλοι θα επιλέξουν» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι έχει ήδη συμφωνηθεί η ανάπτυξη 240.000 εγκαταστάσεων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γαλλία, εκ των οποίων 60.000 θα είναι εγκαταστάσεις υπερταχείας φόρτισης.
Ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να γίνει ο ηλεκτρισμός βασική πηγή ενέργειας για τη θέρμανση των κατοικιών και στο μέτρο του δυνατού και της βιομηχανίας. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος τόσο οι παραγωγοί ηλεκτρικών συσκευών και εξαρτημάτων όσο και οι εταιρείες που παράγουν ενέργεια.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Οι νέες πιέσεις στους ημιαγωγούς έφεραν απώλειες για τον S&P 500 – Τα αποτελέσματα τις Nvidia αναμένει η αγορά
- Πετρέλαιο: Υποχώρησε στα 92 δολάρια/βαρέλι το Brent μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις
- Νεβάδα: Πάνω από 90.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω καταστροφικής πυρκαγιάς
- Παραιτήθηκε από σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Σωτήρης Σέρμπος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.