ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιάννης Σαρρής, δεύτερης γενιάς εφοπλιστής, συνδυάζει τη βαθιά γνώση της παραδοσιακής ναυτιλίας με τη δυναμική της τεχνολογικής καινοτομίας.
Γιος του Θεαγένη Σαρρή, συνιδρυτή και συνιδιοκτήτη της Interunity, μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον βαθιά συνδεδεμένο με τη θάλασσα και τη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.
Η Interunity, που ιδρύθηκε το 1988, αποτελεί σήμερα έναν καταξιωμένο πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων, με εξειδίκευση στα δεξαμενόπλοια μεταφοράς φυσικού αερίου, χημικών και προϊόντων πετρελαίου, καθώς και στα containerships. Διαχειρίζεται στόλο περίπου 22 πλοίων και διαθέτει παρουσία σε Αθήνα, Αμβούργο και Οδησσό, απασχολώντας περίπου 60 στελέχη διεθνώς.
Ο Γιάννης Σαρρής, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στη συμμετοχή του στη διοίκηση της Interunity Management Corporation SA, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ιδρύοντας τη Fleetwork, μία από τις πλέον καινοτόμες ελληνικές maritime tech εταιρείες.
Με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, πτυχίο στα Οικονομικά από το London School of Economics και μεταπτυχιακές σπουδές στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά στο Cass Business School, συνδύασε από νωρίς τη θεωρητική γνώση με την πρακτική κατανόηση της ναυτιλιακής αγοράς. Το 2009 έγινε μέλος του Institute of Chartered Shipbrokers, ενισχύοντας περαιτέρω την επαγγελματική του κατάρτιση στον κλάδο.
Την ίδια χρονιά προχώρησε στην ίδρυση της Fleetwork, μαζί με μια ομάδα στελεχών με εξειδίκευση στη ναυτιλία και την τεχνολογία.
Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό ΕRP που αξιοποιεί πλήρως τις λύσεις της Amazon Web Services (AWS) για να παρέχει πραγματικές υπηρεσίες cloud, όπου και αν βρίσκονται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τα πλοία τους, προσφέροντας έτσι πρωτοποριακές λύσεις προγραμματισμού και διαχείρισης επιχειρηματικών πόρων.
Μετά το λανσάρισμα της πλατφόρμας της στα Ποσειδώνια του 2024, η εταιρεία κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη του πελατολογίου της, με ολοένα και περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες να επιλέγουν cloud-based λύσεις για τη διαχείριση των λειτουργιών τους.
Στα φετινά Ποσειδώνια, η εταιρεία θα παρουσιάσει τη νέα γενιά cloud και AI-powered λύσεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
«Καθώς η τεχνολογία τρέχει με ασύλληπτες ταχύτητες και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και λαμβάνουμε υπόψη όλα τα σχόλια των πελατών μας», επισημαίνει ο Γιάννης Σαρρής, αποτυπώνοντας τη φιλοσοφία μιας νέας γενιάς εφοπλιστών που βλέπει το μέλλον της ναυτιλίας μέσα από το πρίσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Κλειστός ο Περιφερειακός για εργασίες στο Flyover
- Σκάνδαλο ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: «Έχουμε φάει τόσες χιλιάδες μέσα σε λίγες μέρες» – Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες
- Binance: Καθαρές εκροές 3,6 δισ. δολαρίων μετά την κυβερνοεπίθεση-ρεκόρ των 6,3 δισ. δολαρίων
- Ίλιον: 18χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του μετά από καυγά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.