array(0) {
}
        
    
Menu
1.15%
Τζίρος: 200.96 εκατ.

Χρηματιστήριο: Ποια deals έρχονται μέχρι το τέλος του 2025

Top Stories

Κοινή ανακοίνωση εκδοτών: « Άδικος ο νέος φόρος για τον ΕΔΟΕΑΠ»

Comments

Αντίθετες προς το νέο φόρο επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων είναι έξι μεγάλες επιχειρήσεις ΜΜΕ, καθώς, όπως δηλώνουν σε σχετική ανακοίνωση, θεωρούν δικαιολογία την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «κάνουν τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι με έναν νέο, μη αναλογικό και ανταποδοτικό φόρο θα λυθεί το πρόβλημα».

Ειδική αναφορά γίνεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό που βίωσαν οι επιχειρήσεις: «οι λιγοστές επιχειρήσεις του κλάδου που πλήρωναν τους φόρους και τις εισφορές και ήταν εντάξει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, βίωσαν όμως και τα αποτελέσματα του αθέμιτου ανταγωνισμού που κράτησε πολλά χρόνια».

Υπογραμμίζεται ότι  για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου τους θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Ο έντυπος τύπος στην Ελλάδα έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κρίση. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά βρίσκονται παγκοσμίως σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η ελληνική οικονομική κρίση έχει πλήξει τα μέσα περαιτέρω λόγω της δραματικής μείωσης της διαφήμισης.

Οι λιγοστές επιχειρήσεις του κλάδου που πλήρωναν τους φόρους και τις εισφορές και ήταν εντάξει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους βίωσαν όμως και τα αποτελέσματα του αθέμιτου ανταγωνισμού που κράτησε πολλά χρόνια. Διότι κλήθηκαν να ανταγωνισθούν επιχειρήσεις που αθετούσαν συστηματικά και χωρίς συνέπειες όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις.

Η κρίση του κλάδου και τα τεράστια λάθη του παρελθόντος έχουν φέρει το ασφαλιστικό του ταμείο σε αδιέξοδο. Η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. Κάνουν όμως τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι με έναν νέο, μη αναλογικό και ανταποδοτικό φόρο θα λυθεί το πρόβλημα.

Για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου τους θα οδηγήσει στην βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους. Οι εταιρείες που έμειναν όρθιες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, τελεία και παύλα. Όσο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, θα μειώσει δραματικά το πολύ μικρό ποσοστό που τους απομένει από την διαφημιστική δαπάνη η οποία πηγαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις μεγάλες ξένες εταιρείες.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να κληθούν λίγες βιώσιμες και υγιείς επιχειρήσεις να αναλάβουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί και επίσης δεν αντέχουν να σηκώσουν. Σεβόμαστε τους εργαζομένους μας, μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους γιατί είναι και δικές μας και δεν επιθυμούμε να χαθούν θέσεις εργασίας από ένα νέο, απροσδόκητο και εντελώς παράλογο φόρο. Θα προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις μας.

Οι εκδοτικές επιχειρήσεις:
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.
ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Α.Ε.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπ. Εργασίας: Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απεργούν οι δημοσιογράφοι για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολάκης για βουλευτές ΝΔ: Εκδίδουν απελπισμένα δελτία Τύπου με «πιασάρικους» τίτλους

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο: Ας κρατήσουν οι χοροί, ο «Νιόνιος» χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο
Το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή του Στουρνάρα, η σύσκεψη του ΚΜ με τους συνεργάτες του, η… αντεπίθεση του Δένδια και η ενόχληση της Τουρκίας
Κάτι τρέχει με τον Δένδια
Θυμωμένος Νίκος, θυμωμένη αντιπολίτευση: Η εργαλειοποίηση σε πλήρη διάταξη
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο φόρος στα μερίσματα
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο «Νιόνιος» δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας
Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου: Ένας από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της σύγχρονης Ελλάδας
Κωνσταντίνος Τασούλας για Διονύση Σαββόπουλο: Ενας άνθρωπος ξεχωριστός που αγαπήθηκε από τον ελληνικό λαό
Μητσοτάκης για τον θάνατο του Σαββόπουλου: Έφυγε ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης
Λευκός Οίκος: Την Τετάρτη η συνάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ