ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί γκρεμίστηκαν οι μετοχές, το «πάρτι» του Στάσση, τα μεγάλα παιδιά και τι ζήτησαν οι εφοπλιστές, τι λένε Μυτιληναίος – Σάλλας και τι ψωνίζει ο Πίττας
Η Deutsche Telekom εξετάζει το ενδεχόμενο πλήρους ενοποίησης με την αμερικανική θυγατρική της T-Mobile US, μια κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο και να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμφωνία συγχωνεύσεων και εξαγορών στην ιστορία, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg.
Η Deutsche Telekom είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της T-Mobile, κατέχοντας περίπου το 53% των μετοχών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γερμανικός όμιλος εξετάζει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας συμμετοχών, η οποία θα υποβάλει πρόταση ανταλλαγής μετοχών τόσο για τη Deutsche Telekom όσο και για την T-Mobile.
Η ενδεχόμενη συμφωνία θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός ενιαίου και απλουστευμένου εταιρικού σχήματος που θα ελέγχει τις δραστηριότητες των δύο εταιρειών και θα ανήκει από κοινού στους υφιστάμενους μετόχους τους. Η νέα οντότητα θα μπορούσε στη συνέχεια να επιδιώξει εισαγωγή σε χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και σε μεγάλο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν υπό διαμόρφωση.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και οποιαδήποτε συναλλαγή θα απαιτήσει πολιτική στήριξη για να προχωρήσει, επισημαίνουν οι πηγές, τονίζοντας ότι οι όροι ενδέχεται να μεταβληθούν. Οι δύο εταιρείες εξετάζουν εδώ και χρόνια το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα προχωρήσουν τελικά σε συμφωνία αυτή τη φορά.
«Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική τους, η DT και η TMUS δεν σχολιάζουν εικασίες σχετικά με τις εταιρικές τους δραστηριότητες, ούτε υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για να σχολιάσουμε σχετικά με το ερώτημά σας», ανέφερε εκπρόσωπος της Deutsche Telekom σε γραπτή δήλωση. Εκπρόσωπος της T-Mobile αρνήθηκε να σχολιάσει.
Οι μετοχές της Deutsche Telekom διαπραγματεύονται σε σημαντικά χαμηλότερο πολλαπλασιαστή κερδών σε σχέση με την T-Mobile, η οποία συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του ομίλου. Μια συγχώνευση θα μπορούσε να περιορίσει αυτό το discount και να ενισχύσει το μέγεθος του ομίλου, επιτρέποντάς του να επιδιώξει περαιτέρω εξαγορές.
Παράλληλα, θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο πάροχο ασύρματων υπηρεσιών στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας την China Mobile, η οποία αποτιμάται περίπου στα 235 δισ. δολάρια.
Η μετοχή της T-Mobile έχει υποχωρήσει περίπου 22% τον τελευταίο χρόνο, διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίησή της κοντά στα 217 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα, η Deutsche Telekom έχει καταγράψει πτώση περίπου 10% στη Φρανκφούρτη, με αποτίμηση περίπου 141 δισ. ευρώ (166 δισ. δολάρια).
Διαβάστε επίσης
Tim Cook: Είμαι υγιής και σκοπεύω να είμαι στο νέο μου ρόλο για πολύ καιρό
Volkswagen: Νέα μείωση της παραγωγικής της ικανότητας κατά ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγορά ακινήτων: Τι ζητούν σήμερα οι επενδυτές
- Οφειλές σε Δημόσιο και Τράπεζες: Ανοίγει και άλλο η «βεντάλια» των μέτρων με ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος – Ποιους αφορούν
- Ιωάννα Λαλαούνη: Το Μουσείο που διατηρεί ζωντανή τη χρυσή κληρονομιά που άφησε ο θρύλος του ελληνικού κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης και συνεχίζει την τέχνη και την παράδοση
- To μεγάλο κόλπο της Bally’s Intralot με την Evoke – Πώς αγόρασε ebitda 260 εκατ. με τίμημα 280 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.