ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν προειδοποίησε σήμερα ότι τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν ενδέχεται να οδηγήσουν σε «ανεξέλεγκτες συνέπειες», στον απόηχο της επίθεσης στο κοίτασμα φυσικού αερίου South Pars, για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
«Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει την κατάσταση και να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες συνέπειες, η έκταση των οποίων θα μπορούσε να πλήξει ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Πεζεσκιάν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, συμπληρώνοντας ότι τέτοια πλήγματα δεν θα έχουν το παραμικρό όφελος για τους εχθρούς του Ιράν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ τόνισε πως τα πλήγματα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις θα επιφέρουν «αντίποινα» και θα οδηγήσουν σε «νέο επίπεδο αντιπαράθεσης».
Διαβάστε επίσης
Θεσμική πρωτοβουλία από το ΥΝΑΝΠ για την διαμόρφωση των Εθνικών θέσεων σχετικά με τη Νησιωτικότητα
Πλεύρης: Σκληρότερα μέτρα αν αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- METLEN: Εμβληματική συμφωνία προμήθειας γαλλίου με κορυφαία αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας
- ADNOC: Συνεχίζονται οι εξαγωγές LNG παρά την ένταση στα Στενά του Ορμούζ – Τα δεξαμενόπλοια αποκρύπτουν τη θέση τους
- Deutsche Bank: Ισχυρή ώθηση από το trading ομολόγων στο β’ τρίμηνο 2026 – Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 500 εκατ. ευρώ
- CMA CGM: Εκτοξεύτηκαν στα 15,7 δισ. δολάρια τα έσοδα το β΄ τρίμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.