Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes περιμένει τη Ferrari αυτό το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της Κίνας και παραδέχεται ότι δεν θεωρεί «τίποτα δεδομένο», παρά το δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν του 2026.
Ο Ράσελ τερμάτισε μπροστά από τον Κίμι Αντονέλι, το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη, καθώς η Mercedes πέτυχε το 1-2 στον πρώτο αγώνα υπό τους νέους κανονισμούς. Παρά την εμφάνιση στην Αυστραλία, ο Ράσελ πιστεύει ότι η στρατηγική απόφαση της Ferrari να μην βάλει στα πιτ ούτε τον πρωτοπόρο του αγώνα, Σαρλ Λεκλέρ, ούτε τον Λιούις Χάμιλτον υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας (VSC), έκανε τη διαφορά της νίκης να φαίνεται μεγαλύτερη: «Ο Σαρλ έδωσε μια κανονική μάχη στη Μελβούρνη και ήταν μπροστά μου πριν το VSC», δήλωσε ο Ράσελ κατά τη διάρκεια της ημέρας των μέσων ενημέρωσης την Πέμπτη στη Σαγκάη.
«Αν είχε μπει στα πιτ υπό το VSC, δεν νομίζω ότι θα είχαμε τερματίσει στο 1-2. Ίσως θα μπορούσα να τον είχα προσπεράσει για τη νίκη, αλλά θα ήταν μια κανονική μονομαχία. Ήμασταν ταχύτεροι από ό,τι περιμέναμε στις κατατακτήριες, νομίζω ότι οι άλλοι δεν περίμεναν να είμαστε τόσο γρήγοροι, αλλά ο ρυθμός την Κυριακή ήταν παραπλήσιος με τη Ferrari, κάτι που είναι πιο κοντά σε αυτό που περιμέναμε».

Η Ferrari θα χρησιμοποιήσει την πίσω πτέρυγα τύπου «flip-flop» αυτό το Σαββατοκύριακο, η οποία θεωρητικά θα δώσει τόσο στον Λεκλέρ όσο και στον Χάμιλτον ένα σαφές πλεονέκτημα στην πίσω ευθεία του ενός χιλιομέτρου στη Σαγκάη. Με την εξέλιξη των μονοθεσίων του 2026 να αναμένεται ραγδαία φέτος, και με τη McLaren και τη Red Bull να μην έχουν φέρει ακόμη κάποια σημαντική αναβάθμιση, ο Ράσελ είναι επιφυλακτικός για την πιθανή απειλή από τους αντιπάλους του: «Πιστεύω, από όσα είδαμε στη Μελβούρνη, σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν ότι η Ferrari είναι ο πλησιέστερος ανταγωνιστής μας.
Αλλά ο Μαξ (Φερστάπεν) ήταν πολύ γρήγορος, ήρθε από τις τελευταίες θέσεις και θα ήταν στην πρώτη τριάδα αν δεν είχε κάνεις λάθος στις δοκιμές Το πρωτάθλημα κερδίζεται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτό το ξεκίνημα είναι καλό επειδή το μονοθέσιο αποδίδει καλά, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν πολλά περισσότερα. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, η Ferrari είναι πολύ κοντά πίσω μας. Το είδαμε στον αγώνα, ήταν ταχύτατοι. Η McLaren δεν έχει φέρει ακόμη μεγάλες αναβαθμίσεις από τις χειμερινές δοκιμές και πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι υπέρβαροι. Είμαι σίγουρος ότι όταν η McLaren φέρει αναβάθμιση, η εξέλιξη θα είναι γρήγορη. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο».
Το GP της Κίνας έχει διαμόρφωση Sprint και αύριο στις 09:30 θα διεξαχθεί το Sprint Qualifying (απευθείας ΑΝΤ1+).
Διαβάστε επίσης
F1 Κίνα: Στην πίστα της Σαγκάης
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Maria Sferruzza (ΔΕΣΦΑ): Άνοιγμα σε Γιάννη Βαρδινογιάννη για το Διώρυγα GAS – «Συζητάμε για να βρεθεί λύση»
Η επίθεση της Optima και οι ισχυροί της Qualco, τι έκανε η Βρεττού στο Λονδίνο, η μυστική έκθεση της Goldman, οι σκοτεινές business με τα voucher, τα 550.000 δολ. του Μαρτίνου, τι έκανε ο Νεμπής στο City και το πάρτι της γλυκιάς Ράνιας Φιλίππου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.