ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Η προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών είχε πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, έπειτα από σειρά επαφών που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με ηγέτες χωρών του Περσικού Κόλπου.
Κατά τη διάρκεια της νέας συνομιλίας, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τις εξελίξεις που σχετίζονται με την «ισραηλινοαμερικανική επίθεση κατά του Ιράν».
Όπως ανέφερε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν επανέλαβε τη βασική θέση της Ρωσίας υπέρ της ταχείας αποκλιμάκωσης της κρίσης και της επίλυσης της σύγκρουσης μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων.
Διαβάστε επίσης
Στενά του Ορμούζ: Ακόμα ένα τάνκερ με ιρανικό πετρέλαιο πέρασε με προορισμό την Κίνα
Γουίτκοφ: Την επόμενη εβδομάδα ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δρ. Αυγερινοπούλου για την Σύμβαση Mercator: Η Ελλάδα στην πρωτοπορία της ψηφιακής διακυβέρνησης των ωκεανών
- Τραμπ: Η ακύρωση του ταξιδιού στο Πακιστάν δεν σημαίνει επανέναρξη του πολέμου
- Politico: Nέα ευρωομόλογα για επενδύσεις και παράταση στην αποπληρωμή του Ταμείου Ανάκαμψης ζητούν Μακρόν και Μητσοτάκης
- Μακρόν: Εάν η εθνική σας κυριαρχία αμφισβητηθεί, θα είμαστε εδώ – Η ανάρτησή του με στιγμές από την επίσκεψή του στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.