ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την άμεση συνδρομή της Ελλάδας με τις φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» στην Κύπρο εγκωμίασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση κινητοποίηση της Αθήνας.
«Εκ μέρους του κυπριακού λαού, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση και αποφασιστική ανταπόκριση στο αίτημα της Κύπρου.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία στην περιοχή μας, η Ελλάδα δηλώνει παρούσα και επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι στέκεται σταθερά δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης και στρατηγική ψυχραιμία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.
Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έστειλε στην Κύπρο τις φρεγάτες Κίμων και Ψαρά καθώς και τέσσερα F16, μετά τα χτυπήματα με drone στο Ακρωτήρι.
Εκ μέρους του κυπριακού λαού, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη @kmitsotakis για την άμεση και αποφασιστική ανταπόκριση στο αίτημα της Κύπρου. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία στην περιοχή μας, η Ελλάδα δηλώνει παρούσα και επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι… pic.twitter.com/YRgZyM9aFr
— NikosChristodoulides (@Christodulides) March 4, 2026
Διαβάστε επίσης:
Στενά του Ορμούζ: Βρετανικό το εμπορικό πλοίο που χτυπήθηκε από βλήμα πυραύλου
Ισραήλ: Οι επιχειρήσεις στο Ιράν θα κρατήσουν ως 2 εβδομάδες – Πώς κατανέμονται οι στόχοι με τις ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.