Σε επικοινωνία με τις Αρχές βρίσκονται οι δύο ορειβάτες που αποπροσανατολίστηκαν στον Παρνασσό, με την επιχείρηση διάσωσής τους να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, στην περιοχή «Γεροντόβραχος», υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι δύο άνδρες κατάφεραν να ενημερώσουν ότι έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Όπως δήλωσαν, είναι καλά στην υγεία τους και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ωστόσο η έντονη ομίχλη και η περιορισμένη ορατότητα δυσκολεύουν τόσο τον ακριβή εντοπισμό όσο και την ασφαλή προσέγγισή τους.

1

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, οι οποίες έχουν εντοπίσει κατά προσέγγιση το σημείο όπου βρίσκονται οι ορειβάτες. Οι διασώστες κινούνται με αυξημένη προσοχή, λόγω του δύσβατου εδάφους και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο βουνό.

Στελέχη των υπηρεσιών εμφανίζονται καθησυχαστικά για την κατάσταση των δύο ανδρών, τονίζοντας ωστόσο ότι η επιχείρηση απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς μέχρι να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η μεταφορά τους σε προσβάσιμο σημείο.

Σημαντική είναι και η συνδρομή εργαζομένων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, οι οποίοι, λόγω της γνώσης του ανάγλυφου της περιοχής, παρέχουν πολύτιμη υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης

Τεντ Σαράντος (co-CEO Netflix): Η εξαγορά της Warner Bros. Discovery θα οδηγήσει σε περισσότερες ταινίες στα σινεμά

Μητσοτάκης: Το βίντεο από το Νέο Δελχί – «Κοντό παντελόνι, κάλτσα και namaste» (βίντεο)

Bitcoin: Παγιδευμένο σε ενα στενό εύρος διακύμανσης καθώς τα hedge funds στρέφονται στα μετρητά