Στην Επετειακή Εκδήλωση για τα 10 έτη λειτουργίας του αγγλόφωνου Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη “Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση” του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ), παρευρέθηκε και μίλησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Διευθυντή του Προγράμματος, Καθηγητή Εμμανουήλ Καβουσανού και της Διοίκησης του ΔΠΜΣ.

Η σημαντικού χαρακτήρα εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στόχο δεν είχε μόνο την αναδρομή στην μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία του Προγράμματος, αλλά και στην προβολή των κατευθύνσεων για τη νέα δεκαετία, στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της Ναυτιλίας και της εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

1

Ο κ. Γκίκας χαρακτήρισε το Πρόγραμμα ξεχωριστό και καινοτόμο, ενώ συνεχάρη το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, τους φοιτητές και τους αποφοίτους, για την επιτυχή 10ετή πορεία και για την υψηλή παγκόσμια κατάταξή του.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε ιδιαίτερα ότι: «τα τρία πεδία γνώσης του Προγράμματος που αλληλοσυμπληρώνονται – Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση – παρέχουν στους αποφοίτους του ΔΠΜΣ και στους επαγγελματίες του Ναυτιλιακού κλάδου, τις απαραίτητες συνδυαστικές γνώσεις για την σύγχρονη ναυτιλιακή αγορά, καλλιεργώντας παράλληλα, την κριτική σκέψη και το πνεύμα συνεργασίας. Στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά, σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου η Ναυτιλία βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών μετασχηματισμών και προκλήσεων.».

Ο κ. Γκίκας επισήμανε επίσης ότι: «Οι προκλήσεις της “Πράσινης Μετάβασης”, της “Ψηφιοποίησης”, της “Χρήσης της Τεχνητής Nοημοσύνης” και της “Ενίσχυσης της θαλάσσιας Ασφάλειας” εν μέσω των ρευστών γεωπολιτικών συνθηκών, δημιουργούν ανάγκες υψηλής εξειδίκευσης στους επαγγελματίες του χώρου.».

Στόχος που όπως σημείωσε, «κατά κοινή ομολογία έχει πετύχει το ΔΠΜΣ στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση του ΟΠΑ, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα που αναγνωρίζονται από την αγορά εργασίας και κυρίως από την υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων.».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και γενικότερα η Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας ότι: «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ένα σεβαστό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, με ισχυρό αποτύπωμα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Και αποτελεί στόχο της Ελληνικής Κυβέρνησης, να δούμε τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια να προχωρούν, να καινοτομούν και να ενισχύουν τη θέση τους στις διεθνείς κατατάξεις.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι στην Χώρα μας, τα Τμήματα Ναυτιλιακών Σπουδών και τα σχετιζόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις και επιδόσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία και στην πρωτιά της Ελληνικής Ναυτιλίας.».

Διαβάστε επίσης 

Performance Shipping (Αλίκη Παληού και Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Πούλησε το P. Sophia με 35,65 εκατ. δολάρια με κέρδος 8 εκατ. δολαρίων

Seanergy Maritime Holdings Corp.: Ισχυρό 2025 με κερδοφορία και μέρισμα 0,43 δολ. ανά μετοχή

Νικόλας Πατέρας: Κορυφαίο νορβηγικό fund αυξάνει την έκθεσή του στα ομόλογα της Contships