ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανησυχία του για το χρηματιστηριακό ράλι εξέφρασε ο οικονομολόγος Richard Thaler, ο άνθρωπος στον οποίο απονεμήθηκε αυτήν την εβδομάδα το Νόμπελ Οικονομίας.
«Φαίνεται να ζούμε στην πιο επικίνδυνη εποχή και παρ΄όλα αυτά το χρηματιστήριο φαίνεται να κοιμάται» δήλωσε ο κ. Thaler σε συνέντευξή του στο Bloomberg, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι κάτι που «ομολογώ ότι δεν το καταλαβαίνω».
Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο, παίρνοντας ώθηση από τις προσδοκίες για μείωση της φορολογίας και περιορισμό της γραφειοκρατίας, αλλά και από τη σταθερή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Παρ’ όλα αυτά οι αλλαγές που έχουν γίνει από την Ουάσιγκτον είναι περιορισμένες μέχρι στιγμής.
Ο Richard Thaler, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη μελέτη των παράλογων κινήσεων των οικονομικών παραγόντων, εξέφρασε επίσης ανησυχία για τη χαμηλή μεταβλητότητα και την ακλόνητη αισιοδοξία των επενδυτών.
«Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι ανήσυχος», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Φαίνεται ότι όταν οι επενδυτές είναι ανήσυχοι, έχουν την τάση να τρομάζουν εύκολα, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να τρομάζει την αγορά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jonathan Anderson: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior έχει εμμονή με τα αρχαία ελληνικά φλιτζάνια
- Διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ: Πρώτη συνάντηση με τον Ά. Γεωργιάδη μετά την αξιολόγηση του ΕΣΥ
- Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών
- Παναθηναϊκός: Οι προθέσεις του Αλαφούζου και η σιωπή της Μαρίας Αγγελικούση που γεννά ερωτήματα
